punjenje i servis auto klima, rasprava
-
- Registered User
a šta ako negdi pušta plin, kolika je onda cijena?
Moram ići kući jesti, stari će mi srati
-
- Registered User
ovisno di pušta, ako pušta na nekoj gumici normalno da se cijena neće gotovo ništa minjat...al ako ti je puklo crijevo...znaš i sam da treba mijenjat ga...a sama crijeva su jako skupa...od 500 pa do 2000 kuna....kako koje i kako za koje auto
BTW. svaka klima s vremenom ispusti dio plina...tokom korištenja
BTW. svaka klima s vremenom ispusti dio plina...tokom korištenja
-
- Registered User
ma znan al eto prije nekoliko godina san je napunija, radila je, pa je nisan koristija pola godina, nakon toga proba, pa nije bilo plina, ne znan koliko mu je tribalo da izađe
oću ti reć, napuniš mi plin+onu boju da se vidi di pušta i ispostavi se da je crijevo otišlo tj. bacija san 300kn
ima li koja druga metoda da vidin di pušta?
oću ti reć, napuniš mi plin+onu boju da se vidi di pušta i ispostavi se da je crijevo otišlo tj. bacija san 300kn
ima li koja druga metoda da vidin di pušta?
Moram ići kući jesti, stari će mi srati
-
- Registered User
ma ne....ja ne stavljam boju...dovedeš auto...ja ga natlačim s dušikom i tražim di pušta....i onda saniram propuštanje....ako ga ima...po-ure uru vakumiran...nadopunin ulje i ulijen plin....to se tako radi a amateri po splitu ti napune tako kako si reka i naplate 300-500 kuna bez da provjere dali pušta
-
- Registered User
-
- Newbie
Ne znam zasto bi netko bio amater ako radi kako se treba raditi.Koliko ja znam u ulje koje dolazi u sustav klime se stavlja boja bas zbog toga da bi se mogla provjeriti propusnost sustava.Napunis sustav sa plinom i uljem,upalis klimu i vidis sa naocalama UV lampom gdje pusta.
Ako stranka ne trazi da se prekontrolira propusnost sutava klime,ne zanm zasto bi je netko morao raditi.
Ako stranka ne trazi da se prekontrolira propusnost sutava klime,ne zanm zasto bi je netko morao raditi.
-
- Registered User
ok...kako ti kažeš...ja ti tvrdim da nisi u pravu....a ta boja je za svakog servisera koji je ozbiljan obična glupost...i pored toga dobro znam kako rade serviseri jer sam i sam u tome posluMak wrote: Ne znam zasto bi netko bio amater ako radi kako se treba raditi.Koliko ja znam u ulje koje dolazi u sustav klime se stavlja boja bas zbog toga da bi se mogla provjeriti propusnost sustava.Napunis sustav sa plinom i uljem,upalis klimu i vidis sa naocalama UV lampom gdje pusta.
reci mi zašto bi platija 50 kuna boju...ako možeš sa dušikom provjerit...boca dušika dođe 80 kuna..a s njom možeš ohohohoh auta prigledat...samo naravno u hrvatskoj je važno sve naplatit...daj doša mi čovik nedavno i kuka...odveja je auto u split u jednu firmu..nije bitno koju...i lik mu ga spoji na uređaj i za 10 minuta mu uzme 300 kuna...ovaj cili sritan klima hladi i nakon 2 dana puf...ništa plin izaša...ovi otiša reklamirat...znaš šta su mu rekli...ajme momak oprosti...sad ćemo tražit di propušta...govori ovaj jel to besplatno..odgovori mu meštar nije mi smo vam stavili boju...sad ćemo pogleda di ima boje i tu pušta..to sredimo napunimo i dođe vas 300 kuna...čovik se okrenija i iša ća...i onda je čuja za nas i doša kod nas..ja napunija dušikom i za 15 minuta naša di pušta sredija..izvakumira..napunija i naplatija 300 kuna čovik prizadovoljan.....tako da neke stvari znam kako se rade i opet ponavljam nisi u pravu
BTW...kakva ti je to teorija..da ako stranka ne traži da se ne provjerava propusnost...daj mi odgovori..ja dođem i dovedem auto..i kažem ti klima mi ne hladi..ti uzmeš i napuniš mi plin...dok ga puniš..on na spoju na kompresoru polako izlazi....jel se to tako radi..ili je logično da se provjeri propuštanje
-
- Registered User
reci mi ako imaš mikro propuštanje di klima polako gubi..plin...recimo u 10-15 dana ga nestane..jel misliš da ćeš to odmah nać sa UV lampom...nije to tako jednostavnoMak wrote: Napunis sustav sa plinom i uljem,upalis klimu i vidis sa naocalama UV lampom gdje pusta.
-
- Newbie
Koliko ti je problem otkrit onda na autu kojem plin izdrzi oko 2 do 3 mj. Dali bi to sa dusikom trebalo bit lakse nego s bojom jer s njom bas do sad i nismo imali uspjeha. Inace auto je c 220d .
-
- Registered User
pa dušik ima svojstvo da puno bolje prolazi kroz nekakve rupice i pukotine nego plin...tj. rijeđi je i zato se koristi...a sad zašto drži plin 2-3 mjeseca...teško je reć...možda ti propušta negdije na isparivaču...a on je unutra ispod konzole i to je onda jako veliki problem..i gotovo da ti nema smisla ić to popravljat...je ovako je napuniš i izdrži ti jedno lito...i bolje i to nego raskopat po auta...i pitanje dali ćeš nać...a opet može ti puštat na semeringu kompresora...i to ti je
za otkrit....

-
- Newbie
Inace sam cesto u kastelima ali ne sa tim autom, ali ako koji put budem slucajno isao mozda ti se javim da pogledas.
-
- Registered User
ako budem ima vrimena...jer mi radimo pretežito transportno hlađenje...a aute ako stignemo...a ovo ja iza posla odradim pokoje auto...a reci mi jesi gleda cijelu instalaciju od kompresora do ulaza u kabinu....ma znaš šta je to najbolje....sve spojeve prigledat gumice i onda vidit...ako i tada negdje ispusti....vjerojatno pušta negdje unutar kabine...ma imali smo par slučajeva na autobusima da nikad nismo uspili otkrit gdje pušta...dok je bus u servisu i klima ne radi...nigdi ne pušta....čovik ode i nakon 20 dana ona ispusti negdi dio...a nemoš otkrit di
-
- Newbie
Mislim da ne, gledano je oko motora samo. Ma nema veze, eto zanimalo me. Ako ista vise bude javim ti se na pm.
-
- Newbie
BTW...kakva ti je to teorija..da ako stranka ne traži da se ne provjerava propusnost...daj mi odgovori..ja dođem i dovedem auto..i kažem ti klima mi ne hladi..ti uzmeš i napuniš mi plin...dok ga puniš..on na spoju na kompresoru polako izlazi....jel se to tako radi..ili je logično da se provjeri propuštanje
[/quote]
Ne jednom smo popusili da smo stranki defektirali i otklonili kvar na svoju ruku pa smo jos dobili i po nosu.Vise toga nema,ako stranka kaze da joj napunimo sustav plinom i nista vise mi to i napravimo i ne postavljamno nikakva pitanja.Jedino ako se evidentno vidi curenje zaustavljamo postupak i vadimo plin iz sustava.Mada je po meni sama zajebancija sa klimom potpuno neisplativ posao,najebes se ko majmun a ne mozes to naplatiti.
[/quote]
Ne jednom smo popusili da smo stranki defektirali i otklonili kvar na svoju ruku pa smo jos dobili i po nosu.Vise toga nema,ako stranka kaze da joj napunimo sustav plinom i nista vise mi to i napravimo i ne postavljamno nikakva pitanja.Jedino ako se evidentno vidi curenje zaustavljamo postupak i vadimo plin iz sustava.Mada je po meni sama zajebancija sa klimom potpuno neisplativ posao,najebes se ko majmun a ne mozes to naplatiti.
-
- Registered User
haha,koji smjeh ovdje...,stvarno moras bit posebne sorte za ljudima napunit klimu bez provjere dali pusta.
Kod svih servisera(zanemarimo sad ove koji rade u fusu)koje ja znam radi se "provjera i nadopunjavanje" i to kosta odredjenu cifru. Moj serviser ima takav stroj koji uopce ne dopusta nadopuniti sistem ako negdje pusta,tako da nema teoretske sanse da se dogodi da plin ubrzo opet iscuri.
Kod svih servisera(zanemarimo sad ove koji rade u fusu)koje ja znam radi se "provjera i nadopunjavanje" i to kosta odredjenu cifru. Moj serviser ima takav stroj koji uopce ne dopusta nadopuniti sistem ako negdje pusta,tako da nema teoretske sanse da se dogodi da plin ubrzo opet iscuri.