Tvornički headunit
- jiva
- Registered User
Tvornički headunit
Ajde da malo probudimo medvede iz sna
Šta sa novim autom
Ford fiesta
Sve je u onom isprčku od touch ekrana
Kako sada nadograditi sustav sa novim kvalitetnijim head unitom? Postoji neki možda modul prije pojačala za kupiti? Ako i ima koliko je to sve skupa kvalitetno?
Kokiko je i tvorniči hedunit sam po sebi kvalitetan?
Šta sa novim autom
Ford fiesta
Sve je u onom isprčku od touch ekrana
Kako sada nadograditi sustav sa novim kvalitetnijim head unitom? Postoji neki možda modul prije pojačala za kupiti? Ako i ima koliko je to sve skupa kvalitetno?
Kokiko je i tvorniči hedunit sam po sebi kvalitetan?
- Nick
- Registered User
Re: Tvornički headunit
Nijedan nije nešto ekstra kvalitetan, ali su tvornički zvučnici obično još lošiji.
Tako da je možda najkorisnije dodati pojačalo i druge zvučnike, te sub ako mjesta.
Tako da je možda najkorisnije dodati pojačalo i druge zvučnike, te sub ako mjesta.
- jiva
- Registered User
Da slažem se
Ali u tom slučaju tvornički headunit u startu ko najlošija karika degradira zvuk, loši predizlazi itd., što postavlja pitanje koliko je uopče isplativo ulagati u sq
Ali u tom slučaju tvornički headunit u startu ko najlošija karika degradira zvuk, loši predizlazi itd., što postavlja pitanje koliko je uopče isplativo ulagati u sq
-
- Registered User
treba vidjeti jel baš u displeju sve ili samo displej prikazuje sve ono što se nalazi u modulu negdje drugdje. Postoje razni androidi za sve tipove automobila, no tu također idemo u smjeru isplativosti, jer onaj android od 250-300eur nije ni sluga onome koji na kraju ispadne duplo ili još i preko toga. Na androidu bi već možda imao malo otvorenije ruke složiti neki SQ.
Naravno, opcija je i ubaciti negdje 1din/2din sq uređaj da zasebno imaš audio sustav spojen, neovisno o OEM HU-u
Naravno, opcija je i ubaciti negdje 1din/2din sq uređaj da zasebno imaš audio sustav spojen, neovisno o OEM HU-u
- Nick
- Registered User
Prednost androida je što čitaju sve živo, a mana je loša kvaliteta zvuka.
A neovisno spojenih HUa je sve manje jer ga koriste za prikaz i kojekakvi drugi sustavi u autu.
Tako da je već godinama nadogradnja postala nešto s čim se ekipa ne želi baviti
A neovisno spojenih HUa je sve manje jer ga koriste za prikaz i kojekakvi drugi sustavi u autu.
Tako da je već godinama nadogradnja postala nešto s čim se ekipa ne želi baviti
- jiva
- Registered User
Jel moguce spojiti sub(naravno via pojacalo) na hu tvornicke izlaze tj samo prednji i zadnji kanali. Nema rca izlaza ni sub preouta. Radi se o tvornickom hu u seat altei.Meni su potrebni samo prednji i sub, pa se pitam jel se mogu zadnji izlazi prenamijeniti kao hi input za sub?
-
- Registered User
Može se, ja sam na A4 spajao. Uzeo sam HI/LO konverter, spojio skupa sa stražnjim zvučnicima i onda na pojačalo i preko pojačala sam dodao sub
- jiva
- Registered User
Ali na pojacalu samo mijenjam onda sve parametre za sub, s obzirom da nemam nikakce postavke za sub na tvornickom radiu
Znaci signal je signal
Znaci signal je signal
-
- Registered User
tak je, na pojačalu odrađuješ sve što trebaš i što možeš vezano za sub. S tim da imaš hi/lo konvertera koji na sebi čak imaju potenciometar za pojačavanje i smanjivanje napona izlaza preko činčeva za ulaz u pojačalo
- jiva
- Registered User
Vidjet cu i sam sto ću
Imam hu od alpine 1 din
2 su opcije.:
1 kupiti hi low konverter i extra jack i nadati se najboljem
2 kupiti masku i ubaciti stari radio koji ima postenije predizlaze
Imam hu od alpine 1 din
2 su opcije.:
1 kupiti hi low konverter i extra jack i nadati se najboljem
2 kupiti masku i ubaciti stari radio koji ima postenije predizlaze
- dejo_krk
- Newbie
Po meni bolja opcija je pojačalo sa hi-inputom, auto on bolje radi nego preko konvertera.
Sq opcija DSP pa onda dalje, a danas ima i pojačalo sa DSP i to dobro radi pa čak i BT imaju te možeš direktno sa mobitela mimo radija puštati u DSP pa nisi ovisan o radio signalu
Sq opcija DSP pa onda dalje, a danas ima i pojačalo sa DSP i to dobro radi pa čak i BT imaju te možeš direktno sa mobitela mimo radija puštati u DSP pa nisi ovisan o radio signalu
- jiva
- Registered User
Ma meni treba klasican 4 kanalac naprijed dvokomponetni sa skretnicama i sub na bridge kanal.
Prvo cu si kupiti 2 din head unit sa cd-om (opet gerijatrija) a onda dalje pomalo
Pojacala sa bt nisam jos vidio, barem ne kod nas sto imaju u ponudi
Prvo cu si kupiti 2 din head unit sa cd-om (opet gerijatrija) a onda dalje pomalo
Pojacala sa bt nisam jos vidio, barem ne kod nas sto imaju u ponudi
-
- Registered User
Ja sam si uzeo procesor i shvatio da je sad samo nebo granica. Na njemu imas Hi-level inpute i SQ ti je dalje jednostavan... Imas sve moguce skretnice i mozes odabrat koliko koji kanal radi kako... EQ je detaljan... Mislim da uz koji euro vise kaj platis za procesor isplati se u daljnjem projektu.