Novi hibrid iz Martin Logana – puna veličina, manja cijena

Vijesti koje se objavljuju na portalu
Post Reply
User avatar
Darac
Registered User
Registered User
Posts: 3063
Joined: Fri Mar 03, 2006 3:09 pm
Location: Zagreb-Zapruđe

Novi hibrid iz Martin Logana – puna veličina, manja cijena

Post by Darac »

Novi hibrid iz Martin Logana – puna veličina, manja cijena

[img width=252 height=600]http://img822.imageshack.us/img822/1456/emesllarge.jpg[/img]

Uploaded with ImageShack.us

Od sredine lipnja na tržištu će se pojaviti Electromotion ESL, najavljen kao poslastica za sve ljubitelje elektrostatskih zvučnika. Odmah će vam na početku biti jasno da je očekivana cijeni zvučnika (18.800 kn - black ash finiš, 20.800 kn - piano black finiš) znatno povoljnija od standardnih Martin Logan modela.

ElectroMotion-ESL reklamiraju kao najjeftiniji full-size XStat elektrostatski zvučnik na svijetu. EM-ESL je, naime, visok 86,5 cm i predviđena cijena mu je 1.995 američkih dolara, što je bitno niže od dosadašnjih modela.

Poznavatelji Martin Logan asortimana sjetit će se modela Aeius iz 1992. godine koji je također koštao manje od dvije tisuće dolara. Ideja je ovaj put slična, no EM-ESL "isijava" zvuk s 40 posto veće površine. Osjetljivost zvučnika je 91 dB na 6 oma. Zvučnik koristi Vojtko filtraciju i topologiju skretnice. Rezna frekvencija je na 500 Hz.

Zvučnički panel XStat je razvijen za ovaj model kako bi se smanjila debljina čeličnih rešetki oko poliesterske folije, ali da se ne narušava prirodnost i transparentnost srednjih i visokih tonova te da i slabija pojačala bez napora mogu tjerati zvučnike (preporučena snaga pojačala je od 20 do čak 300 W po kanalu). Elektrostatski XStat MicroPerf panel je omeđen AirFrame kućištem od aluminija i kompozitnog materijala kakav se koristi u najboljim Martin Logan zvučnicima.

Za najdublje tonove zadužen je woofer papirnate membrane dugog hoda promjera 20 cm. U Martin Loganu navode da je razvijen u njihovim laboratorijima i ističu njegovu čvrstoću i lakoću ojačane membrane za maksimizaciju odziva.

Verzija zvučnika za europsko tržište očekuje se sredinom lipnja.
Ribbon speakers&subwoofers-Nothing else since "77" www.vmpseurope.com
Glavni kum svih audiofila
Post Reply

Return to “Vijesti za portal”