SPL ISLAND 2015 - dB Drag&Style Show - 05.09.2015.

Post Reply
User avatar
davor-ri
Registered User
Registered User
Posts: 10345
Joined: Fri Mar 10, 2006 7:11 pm
Location: Rijeka

SPL ISLAND 2015 - dB Drag&Style Show - 05.09.2015.

Post by davor-ri »

Image


Poštovani natjecatelji ;D

Prvu subotu u rujnu (05.09.)rezervirajte za DB Drag & Style Event - SPL ISLAND 2015. Ove godine za Vas smo pripremili 23 pehara u SPL dijelu eventa ( u čak 9 kategorija), te 21 pehar u style-u ( u 15 kategorija), free wi-fi, a biti će i nešto nagrada. Lokacija je ista kao i do sada, uvala Pesja, Omišalj, otok Krk. Točne koordinate za Vaše navigacije vidljive su na flyeru. :) Kotizacija iznosi kao i svake godine:
100kn za SPL dio, 100kn za Style dio ili 150kn za obje kategorije

Dear competitors!!
Be sure that yours first saturday in semptember is reserved for SPL ISLAND 2015 - dB Drag&Style event. This year for our competitors we have reserved 23 trophies in SPL competition (in 9 different categories) and 21 trophy for our stylers (in 15 different categories). Location of the event is same as always, bay Pesja, Omisalj, Island of Krk. There will be few prizes, and as always there is free WI-FI connection. Coordinates for your GPS devices are visible on our flyer. Entrance fee for competitors is 100Kn for SPL, 100Kn for style or 150Kn for competitors that will compete in both (SPL & Style) categories.

SATNICA EVENTA:
11:00-14:00 - prijave za SPL & Style competition
13:00 - početak kvalifikacija SPL i ocjenjivanje Style vozila
16:00 - eliminacije SPL
18:00 - finala SPL

Podjela pehara i priznanja uskoro nakon finala. Između će biti izvlačenje tombola i par igara za natjecatelje :D Za one koji ne znaju, odmah do mjesta eventa je plaža pa se možete i kupati. :res:

Ispod su navedene klase natjecanja kao i pravilnici za SPL & Style, a na dnu posta je pravilnik ponašanja. Ako ima nejasnoća ili su potrebna dodatna pojašnjenja slobodno pitajte. :)

Klase natjecanja :

STYLE:
Soft
Pro
Extreme
Best japan
Best german
Best euro
Best clean
Best interior
Best multimedia
Best oldschool
Lowest car
Limbo
Lady tuning
Rim of the show
Best of show

SPL KLASE:
Mini spl
Street stock
Street A
Street B
Street C
Super street
Extreme
Street BASS 129
Street BASS 130+

SPL PRAVILNIK

MINI SPL - 1 pojačalo maksimalne snage 700W, max 2x25cm ili 1x30cm subwoofer, 1 akumulator na tvorničkom mjestu. Pušta se muzika (pjesma) po vlastitom izboru ili frekvencija. Sva oprema mora biti montirana u prtljažniku vozila ispod razine stakla, sjedala se moraju moći zaklopiti na originalne prihvate. Max dozvoljen aeroport 16cm ili slot port. Obavezan osigurač max 100A na + kabelu. Oprema mora biti u prljažniku vozila.

STREET STOCK – 1 pojačalo snage do 2kW (2000W), max 2 komada 30cm subwoofera ili 1 subwoofer veličine 38cm, 1 akumulator na tvorničkom mjestu, pušta se isključivo muzika (pjesma) po vlastitom izboru. Sva oprema mora biti montirana u prtljažniku vozila. Prednji sistemi u vozilu također moraju svirati.

STREET A – 1 pojačalo, 2x25cm ili 1x30cm subwoofer, 1 akumulator montiran na tvorničkom mjestu. Sva oprema mora biti montirana u prtljažniku vozila ispod razine stakala. Zadnja sjedala se moraju moći nesmetano preklopiti na tvorničku poziciju.


STREET B – 1 pojačalo ili 2 pojačala međusobno povezana u linku. 2x30cm ili 1x38cm subwoofer. 1 akumulator montiran na tvorničkom mjestu. Sva oprema mora biti montirana u prtljažniku vozila ispod razine stakala.
Zadnja sjedala se moraju moći nesmetano preklopiti na tvorničku poziciju.


STREET C – Maksimalno do 4 pojačala (povezana u 2 linkana para). Maksimalno 4x30 2x38cm ili 1x46cm subwoofer. Dozvoljen 1 dodatni akumulator u prtljažnom prostoru, drugi mora biti montiran na tvorničkom mjestu. Sva oprema mora biti montirana u prtljažniku vozila ispod razine stakala. Zadnja sjedala se moraju moći nesmetano preklopiti na tvorničku poziciju.SUPER STREET – Nema ograničenja na količinu ugrađene opreme, dozvoljeni zidovi (wall), ali sva oprema mora biti montirana iza B stupa vozila. Maksimalni dozvoljeni napon u ovoj klasi je 16V ! Prednja sjedala moraju biti montirana na tvorničkim mjestima u vozilu (smiju se preklopiti). Zabranjene veće promjene ispred B-stupa.


EXTREME – nema ograničenja na količinu i način ugradnje opreme, ali sva oprema mora biti montirana iza B-stupa vozila. Dozvoljeni wallovi, sve prerade ispred B stupa, vađenje svih sjedala itd.

STREET BASS 129dB – klasa je zapravo bass race, pušta se muzika po vlastitom izboru ali u trajanju 1 min, mjeri se prosjek kroz to vrijeme, cilj je biti što bliži 129,9dB. Vrata na vozilu moraju biti zatvorena, prednji sistemi moraju svirati cijelo vrijeme, zabranjene pjesme s ubačenom frekvencijom itd... Pobjednik je onaj koji je najbliže 129,9dB. Nema eliminacija/finala piše se postignuti rezultat i na kraju najglasniji tj. onaj najbliži traženom rezultatu dobije pehar. Vozilo smije biti upaljeno, okretaji do 2000RPM. Ako je više natjecatelja sa 129,9db, program (termlab) sam određuje pobjednika tj onog koji je imao 129,9999....

STREET BASS 130+ - dakle pravila slična kao gore navedena, samo nema ograničenja na rezultat, što ste glasniji to bolje . U ovoj klasi možete imati širom otvorena vrata vozila (poza vas želji), također pušta se muzika/pjesma po vlastitom izboru,u trajanju 1 minute, (može i duže, ali mi mjerimo 1 minutu, prednji sistemi tj. front također mora svirati. Vozila smiju biti upaljena, okretaji do 2000RPM. Najglasniji pobjeđuje, nema eliminacija/finala piše se postignuti rezultat i na kraju najglasniji dobije pehar.

DODATNE ODREDBE :

- Za MINI i sve STREET klase: Pojačalo po želji može biti montirano/položeno na naslonu zadnje klupe/sjedala, bitno je da se klupa može zaklopiti na originalne prihvate sjedala. Dozvoljeni napon je 14,5V
- Za STREET STOCK klasu: gleda se tvornički rating pojačala na najnižem deklariranom otporu, bez obzira na napon na kojem je mjereno. Dozvoljeni napon je 14,5V
- Sva vozila tokom mjerenja mogu biti upaljena, okretaji motora ne smiju prelaziti 2000 okretaja
- Natjecatelji prilikom natjecanja smiju biti u vozilu – na vlastitu odgovornost ili po želji izvan vozila
- Ograničenje frekvencija je 20-80Hz, osim za street stock klasu gdje se pušta isključivo muzika, te za street bass klase
- Dozvoljeno je puštati glazbu/frekvencije sa vlastitog nosača zvuka/USB-a, SD-kartice, a CD-e s frekvencijama će osigurati organizator za one koji ih nemaju.
- Natjecatelji mogu neograničeno pridržavati vozila (vrata, prozore itd.) prilikom natjecanja
- Gore su navedene glavne smjernice klasa natjecanja. Ostale pojedinosti i dodatne informacije o klasama i pojašnjenja istih možete dobiti na samom natjecanju, ili pitajte tu na forumu.
-U broj subwoofera se ubrajaju i pasivne membrane
- Sve nesporazume između natjecatelja rješavaju suci u duhu fair-playaPRAVILNIK STYLE NATJECANJA

Pravilnikom je predviđeno ocjenjivanje vozila u 3 kategorije (Performance dio, Eksterijer dio i Interijer dio); svaki od ta tri dijela ima dio bodovanja koji se odnosi na količinu ugrađenih ili prerađenih dijelova i dio koji se odnosi na odluku sudaca kako je sve složeno (kvaliteta, urednost, sigurnost...).


Dodjeljuje se 15 pehara:

Soft Style
Pro Style
Extreme Style
Lady Tuning
Best Jap
Best German
Best Euro
Best Clean
Best Interior
Best Sticker
Best Multimedia
Lowest car (bez airridea / no airride allowed)
Limbo
Rim of The Show
Best of The ShowNAPOMENE

1. Kategorije predstavljaju:

Interijer dio – dio koji se odnosi na unutrašnjost vozila i audio/video instalaciju u vozilu Eksterijer dio – dio koji se odnosi na uređenje vanjštine vozila
Performance dio – dio koji se odnosi na poboljšanje performansi vozila

2. Objašnjenje bodovanja sudaca :

Suđenje se odvija tako da sudački tim ocjenjuje cijeli automobil uz prisustvo natjecatelja; natjecatelj će predstavljati vozilo sudačkom timu, odnosno u jednom predstavljanju vozila proći će sve kategorije (Performance dio, Eksterijer dio i Interijer dio). Osim regularnih bodova sudac ima pravo dodijeliti od 0 do 20 bodova svaki zaseban dio vozila, kojima suci ocjenjuju odrađene prerade na vozilu. To je kvaliteta svih prerada i njihova stručna instalacija, vozačko okruženje, kombinacija dijelova, „show“ efekt automobila, sveukupna usklađenost dijelova, uspješno praćenje određenog stila tuninga, prezentacija vozila... Za posebno grube nedostatke (najčešće iznimno prljav dio automobila, nestručno ofarban ili sl.) suci mogu u svakoj kategoriji dodijeliti do 2 negativna boda.

3. Kako bi suci mogli lakše i realnije ocijeniti vozilo potrebna je prezentacija od strane natjecatelja. Natjecatelj koji ne bude prezentirao ugrađene dijelove na vozilu biti će uskraćen za bodove vezane za prezentaciju i može biti nerealno ocijenjen.

4. Ukoliko se dogodi da 2 vozila imaju jednaki broj bodova a natječu se za nagradu i/ili pehar tada je pobjednik onaj koji ima koji je sakupio više bodova sudaca.

5. Na natjecanju za najniži automobil mjeri se pomoću pjeska, tako da svaki automobil prilazi pjesku da ostavi trag najnižeg dijela automobila, a suci mogu zahtijevati od natjecatelja prilaženje UNATRAG, da se izbjegnu čišćenja pijeska ralicama i produženim branicima. Takvo vozilo eventualno može proći unaprijed bez prednjeg branika, ili ako je baš očito da branik neće počistiti pijesak niže od najniže točke vozila.

6. Organizatori zadržavaju pravo izmjene i dopune ovog pravilnika, kao i davanje dodatnih uvjeta i uputa koje će biti njegov sastavni dio.NA EVENTU JE NAJSTROŽE ZABRANJENO:

- Paljenje guma/ proklizavanje pogonskih kotača vozila
- Nepotrebno turiranje/podizanje okretaja motora (osim za potrebe mjerenja glasnoće ispuha)
- Organizator NE SNOSI ODGOVORNOST za vozila i stvari u vozilu te štete nastale od strane drugih natjecatelja ili od strane trećih osoba
- Svaki natjecatelj eventu pristupa svojevoljno, bez prisile te ispunjavanjem prijavnice i plaćanjem kotizacije pristaje na navedena pravila ponašanja i uvjete natjecanja.
Natjecatelj ili sudionik natjecanja koji krši pravila ponašanja će automatski biti diskvalificiran iz natjecanja, bez prava na vraćanje kotizacije, te će biti zamoljen da napusti mjesto održavanja eventa. Sucima ili organizatoru se obratite za sve nejasnoće u vezi klasa, problema sa ostalim natjecateljima itd., nemojte sami provoditi pravdu.
PB: 152,9dB     
Državni prvak: Street B 2012
Team Broken Windshield
http://www.akomisalj.hr/board/index.php/
User avatar
davor-ri
Registered User
Registered User
Posts: 10345
Joined: Fri Mar 10, 2006 7:11 pm
Location: Rijeka

Re: SPL ISLAND 2015 - dB Drag&Style Show - 05.09.2015.

Post by davor-ri »

par obavijesti :) :)

- Za vrijeme natjecanja uz nas će biti Hak-ovo auto - radiona koje će biti na raspolaganju u slučaju manjih kvarova - Omogućio AK Krk

- Prijenos uživo - Live stream ( Prvi u HR ovakvog tipa događaja )

Svi koji budu spriječeni doći na senzacionalan događaj "SPL ISLAND 2015" omogućili smo da sva zbivanja ispred glavnog šatora budu online.
Sve snimljeno moći ćete pregledati i na našem Youtube kanalu.

Link za streaming je objavljen na našoj već poznatoj web adresi http://goo.gl/EIs15F
PB: 152,9dB     
Državni prvak: Street B 2012
Team Broken Windshield
http://www.akomisalj.hr/board/index.php/
User avatar
davor-ri
Registered User
Registered User
Posts: 10345
Joined: Fri Mar 10, 2006 7:11 pm
Location: Rijeka

Re: SPL ISLAND 2015 - dB Drag&Style Show - 05.09.2015.

Post by davor-ri »

upozoreni smo na jednu nepravilnost oko style kategorija pa samo da ispravim (pogreška je nastala kopiranjem pravilnika odnosno samih klasa natjecanja):

dakle u najavi STYLEA stoji da se dodijeljuje 21 pehar u 15 kategorija i to je točno, 13 kategorija pojedinačno i po 3 pehara / za 1,2,3 mjesto u soft, pro i ext kategoriji) - nije bilo navedeno da te 3 kategorije imaju po 3 pehara pa ukupan zbroj nije štimao nekim ljudima ;D i još jedna "pravopisna" pogreška - u najavi stoji "best oldschool" a dolje u pravilniku umjesto njega stoji "best sticker" - dakle vrijedi obavijest iz najave -"best oldschool", NEMA "best sticker" kategorije.

Ispričavamo se zbog greške :D i vidimo se iduće subote :mega_lol:
PB: 152,9dB     
Državni prvak: Street B 2012
Team Broken Windshield
http://www.akomisalj.hr/board/index.php/
User avatar
davor-ri
Registered User
Registered User
Posts: 10345
Joined: Fri Mar 10, 2006 7:11 pm
Location: Rijeka

Re: SPL ISLAND 2015 - dB Drag&Style Show - 05.09.2015.

Post by davor-ri »

Dobivamo puno upita zbog najave kiše da li se održava natjecanje ili ne?
Natjecanje se ODRŽAVA bez obzira na prognozu!!!
Hvala što podržavate naše natjecanje. VIDIMO SE... koliko čujem u većem broju nego lani smile emoticon smile emoticon smile emoticon
AK Omišalj Team


We are receiving lots of messages regarding weather forecast and rain possibility…if event will be held or not?

Event will be held regarding forecast no matter what!!

Thanks for supporting our efforts and our event. See you tommorow, as we heard in greater number than last year.

AK Omisalj Team
PB: 152,9dB     
Državni prvak: Street B 2012
Team Broken Windshield
http://www.akomisalj.hr/board/index.php/
User avatar
davor-ri
Registered User
Registered User
Posts: 10345
Joined: Fri Mar 10, 2006 7:11 pm
Location: Rijeka

Re: SPL ISLAND 2015 - dB Drag&Style Show - 05.09.2015.

Post by davor-ri »

Eto, uspješno je završio još jedan SPL ISLAND event. S organizatorske strane nismo primjetili ikakve probleme na samom eventu niti smo primili primjedbe pa smatramo da su svi otišli doma zadovoljni. Nažalost (ne)vrijeme nam je poremetilo dodjelu pehara i diploma ali na to nismo mogli utjecati.
Čestitamo svim natjecateljima koji su došli, natjecali se i osvojili pehare. Čestitamo svim dobitnicima nagradne tombole, a čestitamo i ekipi sa Raba na osvojenoj gajbi pive u potezanju konopca ,kao i Antoniju koji je osvojio DD subwoofer.
Zahvaljujemo se sponzorima koji su nam omogućili održavanje samog eventa ali i koji su osigurali nagrade za tombolu. Najviše se zahvaljujemo naravno Vama natjecateljima, koji ste svojim dolaskom podržali naš event, a među vama moramo istaknuti goste iz Srbije koji su u jednom smjeru prešli 600km kako bi prisustvovali natjecanju, te Ivanu Z. koji je na natjecanje potegao čak iz Njemačke. :). Nadamo ste da ste se zabavili i uživali na našem eventu.
Sve ovo daje nam silan entuzijazam da i u narednim godinama napravimo još veći i bolji event, stoga prvu subotu u rujnu iduće godine rezervirajte za SPL ISLAND 2016. Vidimo se!!
Još jednom zahvaljujemo svim sponzorima koji su svojim poklonima oplemenili naš event a to su:
Općina Omišalj
Turistička zajednica općine Omišalj
Pesja nautika
Zidarski obrt Pušća
TehnoVal
Riverside Customs Club
Ro-Trade
StickerPoint HoćuNalju
Wood Burning Studio
B-audio
Caraudioempire
Adria Oil
Restoran Kaštel Omišalj
Villa Eva&Pipo
Prival.si
S.T.A. sound & light
Dj LooX
PB: 152,9dB     
Državni prvak: Street B 2012
Team Broken Windshield
http://www.akomisalj.hr/board/index.php/
Post Reply

Return to “Ostala natjecanja”