Reply to topic  [ 8 posts ] 
Hp touchsmart 310 network 
Author Message
Registered User
Registered User

Joined: Fri Feb 10, 2006 1:45 am
Posts: 3114
Location: Zagreb
Ajd da vidimo ima li tko ideju koja mi nije pala na pamet :D
Imam frku s kompom u firmi, puca mu redovno net.
Problem je u tome što je komp od direktora i dok ja dodjem do njegove sobe sve proradi pa nemogu vidjet što konkretno nije radilo.
Čini mi se da se zblesira DNS no promjenili smo i providera, switcheve, promjenio sam i kabel do tog kompa, probao sa statičkim IP adresama, na mrežnoj podesio open DNS, google-ov DNS...
U windowsima je bilo namješteno da se lan kartica gasi međutim i to je maknuto..

više nemam ideje..

_________________
The quieter you become the more you are able to hear


Fri Mar 16, 2012 9:39 am
Profile ICQ WWW
Administrator
Administrator

Joined: Fri Feb 10, 2006 7:15 am
Posts: 2872
Location: Karlovac
dodaj neku običnu mrežnu unutra i ugasi ovu kaj sad imaš

sad vidim da baš ne možeš dodat mrežnu :)

usb na ethernet adapter?


Last edited by hrvoje on Fri Mar 16, 2012 9:47 am, edited 1 time in total.



Fri Mar 16, 2012 9:43 am
Profile WWW
Registered User
Registered User

Joined: Fri Feb 10, 2006 1:45 am
Posts: 3114
Location: Zagreb
probat eventualno..
iako, čini mi se da LAN ne puca, nego izlaz van

_________________
The quieter you become the more you are able to hear


Fri Mar 16, 2012 9:49 am
Profile ICQ WWW
Administrator
Administrator

Joined: Fri Feb 10, 2006 7:15 am
Posts: 2872
Location: Karlovac


Last edited by hrvoje on Fri Mar 16, 2012 10:08 am, edited 1 time in total.



Fri Mar 16, 2012 10:07 am
Profile WWW
Administrator
Administrator
User avatar

Joined: Fri Feb 10, 2006 6:40 pm
Posts: 7228
Location: Valbandon
koliko cesto se to dogadja, i koliko traje?
probaj izvrtiti ping na gugl (cmd --> ping 8.8.8.8 -t ) i pustiti u pozadini da radi , a mozda istovremenom spingati i modem (cmd --> ping IPADRESAMODEMA -t ) pa da vidis kad pukne ... ako ne puca uopce, ona je sigurno do DNSova

_________________
http://www.walbandon.com /// FREE AVAST --> www.walbandon.com/avast
// READ THE RULES !! or  MAKE MY DAY :)


Fri Mar 16, 2012 10:13 am
Profile WWW
Registered User
Registered User

Joined: Fri Feb 10, 2006 1:45 am
Posts: 3114
Location: Zagreb
hmm...ma taj ej komp upaljen tipa 3h dnevno i pukne možda 2 put na par seknudi..
to ti odprilike izgleda ovak :
direktor: Sašaaaaa, opet net ne radi!!!!
ja: stižeem!!
dodjem dve sobe dalje, pogledam komp, sve radi :D

Na svim ostalim kompovima je sve u redu.
Server glumi router i na njemu je dignut DHCP i podešen DNS.

_________________
The quieter you become the more you are able to hear


Fri Mar 16, 2012 10:37 am
Profile ICQ WWW
Registered User
Registered User
User avatar

Joined: Mon Jul 23, 2007 5:58 pm
Posts: 1319
Location: Zagreb - HR
event viewer kaže što?

_________________
Das "C" projekt


Fri Mar 16, 2012 5:17 pm
Profile WWW
Registered User
Registered User

Joined: Fri Feb 10, 2006 1:45 am
Posts: 3114
Location: Zagreb
Javlja da ne može pristupiti DNS serveru.
Kao što smo jučer razgovarali u jednom trenutku je javio i widows security alert međutim to je izolirani slučaj.
U principu nema nikakvih drugih alerta osim tog sa DNSom u trenu kad pukne pristup netu, barem ih ja ne vidim.

Malo čitam i vele da se nekima javljao problem ako je IPv6 bio uključen pa sam i to probao disejblat.
Provjerio sam i postavke firewalla i nema konfiguriran nikakav rule prema kojim bi nešto isključivao, u principu enablean je kompletan outgoing traffic bez iznimaka.

_________________
The quieter you become the more you are able to hear


Thu Mar 22, 2012 2:39 pm
Profile ICQ WWW
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 8 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Designed by ST Software