Reply to topic  [ 25 posts ]  Go to page 1, 2  Next
kako pojacat wireless signal? 
Author Message
Registered User
Registered User
User avatar

Joined: Fri Feb 10, 2006 10:11 am
Posts: 5516
Location: Dugo Selo
ovak, u uredu mi je ruter (gigaset SE555) i naravno dok to dode do mog laptopa signal je u banani, tj. na 20-25%... e sad, dali bi funkcioniralo da nabavim jos jedan takav ruter i mreznim kablom ga povucem do sobe ili dn. boravka na katu i stavim jos jedan SE555? do sad sam imao kabel iz ureda do sobe pa spliter na 3 kompa, al iskreno vise mi je pun k. hrpe kablova pa bi htio da sve radi na wirelessu...

_________________
Image


Sun Feb 15, 2009 11:55 am
Profile ICQ
Administrator
Administrator
User avatar

Joined: Fri Feb 10, 2006 6:40 pm
Posts: 7228
Location: Valbandon
Ako zelis izbjec kablove, trebao bi ti AP koji moze radit u repeater(wds?) modu.... I onda njega stavis na pol puta izmedju tebe i lapa(treba ti uticnica od struje samo, i da ne bude predaleko od modema zbog signala)

i eventualno modat se555 i dodat mu bolju antenicu(mislim da  ima fixne antene?)

_________________
http://www.walbandon.com /// FREE AVAST --> www.walbandon.com/avast
// READ THE RULES !! or  MAKE MY DAY :)


Last edited by walbandon on Sun Feb 15, 2009 12:07 pm, edited 1 time in total.



Sun Feb 15, 2009 12:05 pm
Profile WWW
Administrator
Administrator

Joined: Fri Feb 10, 2006 7:15 am
Posts: 2872
Location: Karlovac
ako ti se neda zajebavat s lemilicom da stavis jacu antenu na se555 jer je njegova antena fiksna, kupi neki ap kojem se da odvojit antena i jacu antenu za nejga te ga kablom povezi sa se555 imas u kavarku 5db antenu za 40kn antena na se555 je 2,5db

http://www.kvark.hr/index.cgi?menu_id=45&group_id=56


Last edited by hrvoje on Sun Feb 15, 2009 12:12 pm, edited 1 time in total.



Sun Feb 15, 2009 12:10 pm
Profile WWW
Registered User
Registered User
User avatar

Joined: Thu Feb 16, 2006 9:46 am
Posts: 528
Location: ZGB
Ili prišarafi umjesto omni antene koju imaš sada na AP-, direct antenu tj. onu koja signal odašilje u uskom snopu i usmjeri prema svome laptopu. Uvjet je naravno da se sva 3 kompa nalaze u tom području koje ta antena pokriva.
Pogledaj u H2 shopu...

LP

_________________
Image


Sun Feb 15, 2009 12:20 pm
Profile
Registered User
Registered User
User avatar

Joined: Fri Feb 10, 2006 10:11 am
Posts: 5516
Location: Dugo Selo
hrvoje: ajd ak nije problem posalji link za neki AP koji je ok a da ne kosta pun k., posto se ne kuzim bas u to...

_________________
Image


Sun Feb 15, 2009 12:37 pm
Profile ICQ
Administrator
Administrator
User avatar

Joined: Fri Feb 10, 2006 6:40 pm
Posts: 7228
Location: Valbandon
mislim da d-link 684t koji su davali u tcomu ima wds (ili ga se dobije fleshanjem signala ) a, ima odvojivu antenu, a najdes ga po oglasima i novog za 150kn...ili uzet bas neki ap tipa linksys ili dlink2100

_________________
http://www.walbandon.com /// FREE AVAST --> www.walbandon.com/avast
// READ THE RULES !! or  MAKE MY DAY :)


Last edited by walbandon on Sun Feb 15, 2009 12:57 pm, edited 1 time in total.



Sun Feb 15, 2009 12:56 pm
Profile WWW
Registered user
Registered user

Joined: Wed Feb 21, 2007 12:26 am
Posts: 877
Location: Zagreb, Dubrava
hrvoje wrote:
ako ti se neda zajebavat s lemilicom da stavis jacu antenu na se555 jer je njegova antena fiksna, kupi neki ap kojem se da odvojit antena i jacu antenu za nejga te ga kablom povezi sa se555 imas u kavarku 5db antenu za 40kn antena na se555 je 2,5db

http://www.kvark.hr/index.cgi?menu_id=45&group_id=56


dal bi se sa tom antenom šta dobilo da ju stavim na dlink DSL - G684T?


Sun Feb 15, 2009 2:14 pm
Profile
Registered User
Registered User
User avatar

Joined: Thu Feb 16, 2006 9:46 am
Posts: 528
Location: ZGB
Omnica 10dbi:

http://www.airlive.com/product/product_3.jsp?pdid=PD1217398947821

_________________
Image


Sun Feb 15, 2009 3:53 pm
Profile
Registered user
Registered user

Joined: Wed Feb 21, 2007 12:26 am
Posts: 877
Location: Zagreb, Dubrava
di to nabavit? cijen?


Sun Feb 15, 2009 8:09 pm
Profile
Registered User
Registered User
User avatar

Joined: Wed Jun 25, 2008 5:47 pm
Posts: 3340
Location: Zagreb
Probaj ovo , možda upali  :-X

http://www.metacafe.com/watch/837885/wifi_antenna_hack/


Sun Feb 15, 2009 8:17 pm
Profile
Administrator
Administrator

Joined: Fri Feb 10, 2006 7:15 am
Posts: 2872
Location: Karlovac
Kroky wrote:
hrvoje: ajd ak nije problem posalji link za neki AP koji je ok a da ne kosta pun k., posto se ne kuzim bas u to...


http://diskont24.com/product.php?productid=2456&cat=172&page=1

http://www.kvark.hr/index.cgi?menu_id=58&product_id=8407


ili ako ti se kopa po se555 onda zalemi ovaj adapter    [url=http://www.mikrotik-hrvatska.com/pigtail-ufl-to-sma-m-muški-°90-p-281.html]http://www.mikrotik-hrvatska.com/pigtail-ufl-to-sma-m-muški-°90-p-281.html[/url]  tamo di je sad antena zalemljena i gore pikni ovu antenu  http://diskont24.com/product.php?productid=2456&cat=172&page=1]http://diskont24.com/product.php?productid=2456&cat=172&page=1


Last edited by hrvoje on Sun Feb 15, 2009 9:11 pm, edited 1 time in total.



Sun Feb 15, 2009 9:06 pm
Profile WWW
Registered User
Registered User
User avatar

Joined: Fri Feb 10, 2006 10:11 am
Posts: 5516
Location: Dugo Selo
ma ja i lemilica bi bilo jednako zbogom se555 :lol:

znaci ak uzmem ovaj AP, dovedem kabel do sobe i spojim ga na AP i imam wifi?

_________________
Image


Mon Feb 16, 2009 12:06 am
Profile ICQ
Administrator
Administrator
User avatar

Joined: Fri Feb 10, 2006 6:40 pm
Posts: 7228
Location: Valbandon
Da....al,kao sto sam rekao, ako ima repeater mod, mozes mozda proc i bez tog jednog kabla....

_________________
http://www.walbandon.com /// FREE AVAST --> www.walbandon.com/avast
// READ THE RULES !! or  MAKE MY DAY :)


Mon Feb 16, 2009 2:06 am
Profile WWW
Administrator
Administrator

Joined: Fri Feb 10, 2006 7:15 am
Posts: 2872
Location: Karlovac
Kroky wrote:
ma ja i lemilica bi bilo jednako zbogom se555 :lol:

znaci ak uzmem ovaj AP, dovedem kabel do sobe i spojim ga na AP i imam wifi?



ako stavis 8db antenu a sad imas 2,5db antenu i pri tome 25% signala onda taj drugi ap mozes stavit uz se555 na 1m kabla s tim da ugasis wireless na se555

dodavanje vanjskog konektora na se555 http://www.wifihr.net/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=78


Last edited by hrvoje on Mon Feb 16, 2009 8:15 am, edited 1 time in total.



Mon Feb 16, 2009 8:10 am
Profile WWW
Registered User
Registered User

Joined: Thu Oct 26, 2006 8:03 pm
Posts: 5295
Location: konavle
evo mene ko padobranca, whats je AP?


Mon Feb 16, 2009 10:47 am
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 25 posts ]  Go to page 1, 2  Next

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Designed by ST Software