Reply to topic  [ 14 posts ] 
Kako pojačati wireless signal? 
Author Message
Registered User
Registered User
User avatar

Joined: Fri Jan 26, 2007 7:37 pm
Posts: 319
Location: Sisak
Situacija je takva da ''kradem'' sestri sa 4. kata wirelles signal i koristim internet na prvom katu preko laptopa...
Problem je u tome što je signal toliko jadan da ga mogu koristiti samo u hodniku. Postoji li način da se taj signal pojača za koju nijansu? Šta trebam napravit/kupit? Imam još jedan wireless modem viška, mogu li njega nekako ukombinirat da posluži kao srednja baza odašiljača  :D

_________________
Image


Wed Jan 14, 2009 9:47 pm
Profile
Registered User
Registered User

Joined: Tue Feb 21, 2006 10:59 am
Posts: 1795
Location: Pazin
imas hrpu nacina,od jako jeftinih do malo skupljih. Pogledaj recimo na pcekspert forumu.
ili ovo probaj za pocetak :

http://www.youtube.com/watch?v=AregZGMbslo

imas na youtube jos hrpu filmica na slicnu temu,pa gledaj


Wed Jan 14, 2009 10:10 pm
Profile
Registered User
Registered User
User avatar

Joined: Fri Jan 26, 2007 7:37 pm
Posts: 319
Location: Sisak
thanks... ima frend nekakvu antenu baš za to pa ću prvo stim vidjet...  :respect:

_________________
Image


Mon Jan 19, 2009 12:37 am
Profile
Registered User
Registered User
User avatar

Joined: Thu Feb 16, 2006 9:46 am
Posts: 528
Location: ZGB
http://www.airlive.com/product/product_3.jsp?pdid=PD1217398947821

Ja sam ovo prišarafio umjesto standardne i pojačao se signal za cca 20%.

_________________
Image


Mon Jan 19, 2009 12:41 am
Profile
Registered User
Registered User
User avatar

Joined: Mon Jul 23, 2007 9:23 pm
Posts: 594
Location: Medulin | Istra | Croatia
Shimadzu wrote:
http://www.airlive.com/product/product_3.jsp?pdid=PD1217398947821

Ja sam ovo prišarafio umjesto standardne i pojačao se signal za cca 20%.



di si je kupio? gledao po pc shopovima ali nisam naletio...

_________________
Image


Mon Jan 19, 2009 8:35 am
Profile
Registered user
Registered user

Joined: Tue Sep 05, 2006 9:37 am
Posts: 705
Location: Dubrovnik
Ako imaš još jedan wireless router viška postavi ga da radi u wds modu (wireless distribution sistem) ili repeater modu i stavi ga negdje na pola puta... Puno bolje nego kemijanje sa antenama. Koje rutere / modeme imaš na raspolaganju?

_________________
Chip-tuning vaše jurilice :)
Informacije na PM ili na [email protected]
www.oct-tuning.com


Mon Jan 19, 2009 7:02 pm
Profile
Registered User
Registered User
User avatar

Joined: Thu Feb 16, 2006 9:46 am
Posts: 528
Location: ZGB
http://www.h2-shop.com/katalog.aspx?grupa=190070&gn=LAN,%20WAN,%20komunikacijska%20oprema&pgn=Antena%202.4GHz%20&ID=1&ID2=42

lp

_________________
Image


Mon Jan 19, 2009 10:14 pm
Profile
Registered User
Registered User
User avatar

Joined: Mon Jul 23, 2007 9:23 pm
Posts: 594
Location: Medulin | Istra | Croatia
ja imam onaj siemens ..prvi koji su davali za dsl..

edit: fala za link

_________________
Image


Last edited by Dodo on Mon Jan 19, 2009 10:27 pm, edited 1 time in total.



Mon Jan 19, 2009 10:27 pm
Profile
Registered User
Registered User
User avatar

Joined: Fri Feb 10, 2006 1:00 pm
Posts: 3989
Location: Rijeka
se555???

mozes ga staviti da ti radi u repetitor modu i to jako jednostavno i tako ces pojacati signal... ;)

_________________
Nemate prijatelja?pridruzite nam se...
http://www.cice.com.hr/novo/index.php?topic=23063.0


Mon Jan 19, 2009 11:19 pm
Profile
Registered User
Registered User
User avatar

Joined: Fri Jan 26, 2007 7:37 pm
Posts: 319
Location: Sisak
DarioL wrote:
Ako imaš još jedan wireless router viška postavi ga da radi u wds modu (wireless distribution sistem) ili repeater modu i stavi ga negdje na pola puta... Puno bolje nego kemijanje sa antenama. Koje rutere / modeme imaš na raspolaganju?


novi je sad thomson speed touch st780i, a stari je simens se555.... Jel mi možeš to malo detaljnije pojasnit jer ja i modemi = nebo i zemlja.....

znači taj sekundarni (simens) uštekam u struju, spojim se na njega preko lan kabla, uđem u modem.... (koje je ime i lozinkla za simens?) i gdje to onda postavim s)

_________________
Image


Tue Jan 20, 2009 1:20 pm
Profile
Registered User
Registered User
User avatar

Joined: Fri Jan 26, 2007 7:37 pm
Posts: 319
Location: Sisak
stavim ga u wda mod i spojim se na sekundarni modem i dogodi se..... ništa..... kako ova 2 modema povezati?

_________________
Image


Mon Jan 26, 2009 11:30 am
Profile

Joined: Fri Jun 25, 2010 2:45 pm
Posts: 18
Location: Istra
imaš na e-bayu antene za 10 dolara domet 1km free šiping, cek evo i link:
http://www.ebay.com/itm/New-1500mW-Wifisky-RTL8187L-Wireless-10G-USB-WiFi-Adapter-6dBi-Antenna-1-5-BK-/250932851951?pt=AU_Computers_Networking_Accessories&hash=item3a6cc374ef#ht_4246wt_1139
samo uštekaš u laptop i eto ga pun signal :D moš i hakat susjedima wifije :P

_________________
___/\__________________________/\__/\__/\__


Last edited by emjae on Wed Nov 16, 2011 11:53 pm, edited 1 time in total.



Wed Nov 16, 2011 11:51 pm
Profile
Registered User
Registered User
User avatar

Joined: Sun Feb 01, 2009 12:30 pm
Posts: 543
Location: Bistra
Momak daj pogledaj datum.  :haaa:
:lol:

_________________
Image


Wed Nov 16, 2011 11:53 pm
Profile

Joined: Fri Jun 25, 2010 2:45 pm
Posts: 18
Location: Istra
:-[ u zadnje vrijeme baš failam žešce Image

_________________
___/\__________________________/\__/\__/\__


Thu Nov 17, 2011 12:50 am
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 14 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Designed by ST Software