Reply to topic  [ 23 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Umrežavanje i sheranje interneta 
Author Message
Registered User
Registered User

Joined: Sun Sep 10, 2006 11:15 am
Posts: 248
Location: Zagreb
Situacija je ovakva:

U firmi imamo računalo koje je spojeno na mrezu i cijela firma ima sheran net, sad smo si nabavili jos jedan komp i spajamo se zasad sa wirelessom na firmin komp i sve sljaka ok, ali kad isto to napravimo zicano preko crossovera mreza izmedu izmedu ta dva kompa radi ali ne i net.. u cemu je problem ako preko wirelessa sve sljaka, a preko zice ne?
Do IP adresa nije jer su na isti nacin konfigurirane kao i na wirelessu, gateway komp(firmin) je 192.168.0.1 a nas je 192.168.0.xx..
Takoder nije ni do workgrupe (jesu razlicite ali ako sljaka preko wirelessa onda nije u tome stvar)...

_________________
[url=http://"http://www.me2everyone.com/204892"]Auto[/url]


Thu Dec 18, 2008 8:52 am
Profile
Administrator
Administrator
User avatar

Joined: Fri Feb 10, 2006 6:40 pm
Posts: 7228
Location: Valbandon
Daj malo detaljnije kako se spojis, direkt u taj komp?kako su drugi spojeni?

_________________
http://www.walbandon.com /// FREE AVAST --> www.walbandon.com/avast
// READ THE RULES !! or  MAKE MY DAY :)


Thu Dec 18, 2008 12:43 pm
Profile WWW
Registered User
Registered User
User avatar

Joined: Sat Jul 26, 2008 11:37 pm
Posts: 375
Location: Zagreb
kolko kuzim tu situaciju taj komp moras spojit na neki router ili switch... nemres na neki komp spojit zicano :???: i tada se koristi straight-trough kabel a ne xover...


Thu Dec 18, 2008 12:52 pm
Profile
Registered User
Registered User
User avatar

Joined: Fri Feb 10, 2006 4:19 pm
Posts: 1912
Location: Velika Gorica
ako imate preko switchera, vjerojatno treba njega podesiti

ukucas i.p adresu njegovu, ili pokrenes njegov software i podesis sve

_________________
It's not about how fast you drive.
It's about how you drive fast!


Thu Dec 18, 2008 4:33 pm
Profile
Registered User
Registered User

Joined: Sun Sep 10, 2006 11:15 am
Posts: 248
Location: Zagreb
Firmin komp je patch kabelom spojen u zid (pitaj boga di je switch), i ima jos jednu mreznu karticu sa koje crossover ide na drugi komp...

_________________
[url=http://"http://www.me2everyone.com/204892"]Auto[/url]


Thu Dec 18, 2008 5:28 pm
Profile
Registered User
Registered User
User avatar

Joined: Sat Feb 11, 2006 2:41 pm
Posts: 1606
Location: Rijeka
Neispravan NIC?
Fizicki layer mreze nesipravan (kabel, uticnica)?

_________________
The more money you put in your system, the bigger smile you'll have on your face...


Thu Dec 18, 2008 5:34 pm
Profile
Registered User
Registered User

Joined: Sun Sep 10, 2006 11:15 am
Posts: 248
Location: Zagreb
ma NIC je ok, radi mreza izmedu kompova, i izmedu firminog neta, mreze i kompa, ali nemogu internet sherati na ovaj drugi... znaci sve sljaka osm neta na jednom...

_________________
[url=http://"http://www.me2everyone.com/204892"]Auto[/url]


Thu Dec 18, 2008 5:44 pm
Profile
Registered User
Registered User
User avatar

Joined: Sat Jul 26, 2008 11:37 pm
Posts: 375
Location: Zagreb
Ak jedan komp ima dvije mrezne nikako obje nemogu radit... samo jedna moze radit... to samo na serverima kolko ja znam moze bit vise mreznih kartica... jer serverske maticne podrzavaju vise mreznih kartica... kolko ja znam u biosu se moze samo jedna od te dvije odabrat, ne i obje...


Thu Dec 18, 2008 7:24 pm
Profile
Registered User
Registered User

Joined: Sun Sep 10, 2006 11:15 am
Posts: 248
Location: Zagreb
Neznam uglavnom obadvije rade s tim da je uz njih tu i wlan kartica i mreza sljaka bez beda, jedino internet na "klijent kompu" ne...

_________________
[url=http://"http://www.me2everyone.com/204892"]Auto[/url]


Thu Dec 18, 2008 8:35 pm
Profile
Administrator
Administrator
User avatar

Joined: Fri Feb 10, 2006 6:40 pm
Posts: 7228
Location: Valbandon
PROBAJ BRIDGAHTI TE 2 KONEKCIJE..ZNAI ONA PREMA FIRMI...I ONA PREMA TVOM kompu...jel tvoj komp vidi mrezu i ostalih u firmi ili samo stvari sa tog kompa od firme koji ima netz...?
a, mozda je na ruteru nnekakv mac filtering..

_________________
http://www.walbandon.com /// FREE AVAST --> www.walbandon.com/avast
// READ THE RULES !! or  MAKE MY DAY :)


Thu Dec 18, 2008 10:58 pm
Profile WWW
Registered User
Registered User

Joined: Sun Sep 10, 2006 11:15 am
Posts: 248
Location: Zagreb
jbg walbi sve sam ja to probao pa i bridge, a gle da je mac filtering ukljucen nebi mi onda ni preko wireless mreze net radio. nisam pogledao jel vidim ostale kompove u firmi jer nismo niti u istoj domeni tak da mislim da ih ni nemogu vidjeti.. al velim do workgrupe nije jer tad ni wireless nebi sljakao

_________________
[url=http://"http://www.me2everyone.com/204892"]Auto[/url]


Fri Dec 19, 2008 10:45 pm
Profile
Administrator
Administrator

Joined: Fri Feb 10, 2006 7:15 am
Posts: 2872
Location: Karlovac
koj os je na kompu s kojega ide net ? probaj dodat rucno dns servere na  kompu s kojim ides na net


Sat Dec 20, 2008 12:18 pm
Profile WWW
Administrator
Administrator
User avatar

Joined: Fri Feb 10, 2006 6:40 pm
Posts: 7228
Location: Valbandon
da, i to....mene to redovito jebe , al, kad stavim fixne ip adrese...kad je automatski, ulovi sam...
i, preko koga se ide na net...tcom ili ?
od tcoma su
http://www.t-com.hr/privatni/kzona/podrska_savjeti/greske_wlan.asp
Upis adresa na DNS server:
- Preferred DNS Server - 195.29.150.3
- Alternate DNS server - 195.29.150.4

_________________
http://www.walbandon.com /// FREE AVAST --> www.walbandon.com/avast
// READ THE RULES !! or  MAKE MY DAY :)


Last edited by walbandon on Sat Dec 20, 2008 1:32 pm, edited 1 time in total.



Sat Dec 20, 2008 1:28 pm
Profile WWW
Registered User
Registered User

Joined: Sun Sep 10, 2006 11:15 am
Posts: 248
Location: Zagreb
Na oba je OS isti XP Pro SP2, a za operatera nisam siguran...

_________________
[url=http://"http://www.me2everyone.com/204892"]Auto[/url]


Sat Dec 20, 2008 2:01 pm
Profile
Administrator
Administrator

Joined: Fri Feb 10, 2006 7:15 am
Posts: 2872
Location: Karlovac
walbandon wrote:
da, i to....mene to redovito jebe , al, kad stavim fixne ip adrese...kad je automatski, ulovi sam...
i, preko koga se ide na net...tcom ili ?
od tcoma su
http://www.t-com.hr/privatni/kzona/podrska_savjeti/greske_wlan.asp
Upis adresa na DNS server:
- Preferred DNS Server - 195.29.150.3
- Alternate DNS server - 195.29.150.4


sucker:
t-com  =  195.29.149.196
      195.29.149.197

ako vam ta mas na sluzi samo ko nekakav "ruter" za net onda je moj prjedlog da stavite server 2003 ili neku open source aplikaciju

http://www.ipcop.org/
www.brazilfw.com.br/


ili prouci ovo: http://www.windowsnetworking.com/articles_tutorials/w2kprout.html

na win xp je zajebano serat net izmedju dve mrezne koje su u istom subnetu mozda nesto se moze sa onim internet conection saringom al nisam siguran  tako da ako je wlan 192.168.1.1  stavi lan 192.168.2.1 podigni routing  premo uputamo na linku tamo
stavi ma masinama na lanu da im je gateway 192.168.2.1 a ip adrese 192.168.2.2 pa nadalje te dodaj dns servere rucno


Last edited by hrvoje on Sun Dec 21, 2008 2:58 pm, edited 1 time in total.



Sun Dec 21, 2008 2:44 pm
Profile WWW
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 23 posts ]  Go to page 1, 2  Next

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Designed by ST Software