street race Gradiska 16. i 17.07.

Post Reply
marko_v
Registered User
Registered User
Posts: 2583
Joined: Fri Jan 15, 2010 9:00 pm
Location: BL - BiH

street race Gradiska 16. i 17.07.

Post by marko_v »

16. i 17.07.2011. Gradiska


AK Taxi-Bar u saradnji sa AK Slavonija i SRCS organizuje Street race u Gradisci.

16.07. Street Race
17.07. Street Race, dB drag, Street Style

Vise informacija uskoro

:respect:
bego
Registered User
Registered User
Posts: 4360
Joined: Wed Feb 07, 2007 8:38 pm
Location: Zagreb
Contact:

Odg: street race Gradiska 16. i 17.07.

Post by bego »

hmmm..to ili čingi lingi...neznam, tesko je  :-\ :-\
Image
User avatar
josip
Registered User
Registered User
Posts: 2713
Joined: Thu Sep 13, 2007 11:18 pm
Location: Zagreb-Dubrava

Odg: street race Gradiska 16. i 17.07.

Post by josip »

ja se nemam kaj premišljat definitivno Čingi Lingi to se nemože mjerit s ničim  :lol: :lol: drunk drunk hi:gh
PB 146,9 1x30 Treo SSx-12+SPL Dynamics S4002
PB 149,5 1x38 SS T4-15+GZPA 1.4000D
Db Team Zagreb
marko_v
Registered User
Registered User
Posts: 2583
Joined: Fri Jan 15, 2010 9:00 pm
Location: BL - BiH

Odg: street race Gradiska 16. i 17.07.

Post by marko_v »

e jbg bas steta sto se eventi poklapaju...  :(
TIGAR
Registered User
Registered User
Posts: 401
Joined: Tue Apr 07, 2009 6:53 pm
Location: Koprivnica

Odg: street race Gradiska 16. i 17.07.

Post by TIGAR »

steta ja bi dosel na cingi ali nemogu jer radim prosle god sam bil
pa sam upoznal neke decke joke-a i josipa
i dosel sam sa mojim polićem ali eto dobre vijesti jos vozim polića cudo jedno jer auta nemrem imat vise od 6mjeseci ali eto zene cine cuda
nadam se konacnom slaganju te jee muzike u auto jer sam lud pun k kad nestignem a i pare su na knap jer stalno za nekja treba
laka mu zemlja
User avatar
Bekir_SA
Registered User
Registered User
Posts: 182
Joined: Thu Aug 14, 2008 11:00 am
Location: Sarajevo
Contact:

Odg: street race Gradiska 16. i 17.07.

Post by Bekir_SA »

dB

Pucamo po pravilima dB Drag-a

Klasa Mini. Tu nam spadaju auta sa svakodnevnim ozvučenjem, pojačala MAX snage do 700w RMS-a, obavezan osigurač na instalaciji.. Znači aero portovi i neke zajebane SPL kutije nisuuuuuuuu dozvoljene samo muzika za svaki dan...(kondenzator dozvoljen) u mini klasu mogu oni koji se takmiče prvi put...

Klasa A. 2x10"sub, 1x12sub ", što se pojačala tiče 1 ili 2 pojačala u linku i 1 akumulator na tvorničkom mjestu...

Klasa B. 3x10"sub, 2x12"sub,1x15sub", 1 ili 2 ili 4 pojačala u linku i 1 akumulator na tvorničkom mjestu...

Klasa C. 3x12"sub, 2x15sub" 1x18"sub, 1 ili 2 ili 4 pojačala u linku... 2 akumulatora od kojih jedan mora biti na tvorničkom mjestu ili 1 akumulator na tvorničkom mjestu i kondenzator u gepeku...

Auta mogu raditi u toku mjerenja, s tim da ne smiju raditi iznad 2000 o/min
Takmičari smiju biti u vozilima...

Ograničenja na frekfencije nema (od 20hz do 80hz) sve prolazi...

Poslije finala dB-a imamo death match (5 min) nabijanja pa ko bude glasiniji u prosjeku...
+ Promo mjerenja onih vozila koja se ne takmiče a želili bi znati koliko jaku muziku imaju!!!

Svi su dobro dosli!!!
Za dodatne informacije pisite ovdje ili PP...
Kotizacije 20KM ili 10€ kao i do sad idu u nagradni fond...




STYLE

Styling u okviru SR bice 17.07 (nedjelja). Ovaj put smo uveli novi pravilnik koji je dobio na sirini , pa smo iz tog razloga povecali i broj pehara kojih je ovaj put 17. Kotizacije za styling iznose 20KM - 10€.

Dakle , klase ovaj put ce izgledati ovako:

OSNOVNE KLASE:

1. MINI STYLE 1 , 2 , 3 mjesto (1 mjesto - novcana nagrada i pehar, a 2 i 3 mjesto pehar)

2. MAXI STYLE 1 , 2 , 3 mjesto (1 mjesto - novcana nagrada i pehar, a 2 i 3 mjesto pehar)

3. EXTREME STYLE 1 , 2 , 3 mjesto (1 mjesto - novcana nagrada i pehar, a 2 i 3 mjesto pehar)


POSEBNE KLASE :

GERMAN STYLE 1 , 2 , 3 mjesto ( pehari za prva tri mjesta)

YAP STYLE (pehar)

RAT STYLE (pehar)

NAJLJEPSI AUTO DB-a (pehar)

NAJLJEPSI AUTO SR-a (pehar)

NAJLJEPSI AUTO EVENTA (pehar)


PRAVILNIK ZA OSNOVNE KLASE:


MINI STYLE
U ovoj klasi ocjenjivace se prerade ili dorade koje nisu vrlo zahtjevne na automobilu. Automobil bi trebao biti slican originalnoj izvedbi , gotovo identican ali sa vidljivim preradama kao sto su izmjena felgi, izduvnog sistema, ovjesa, svjetala itd. Dakle ocjenjivace se sledece :
1.Eksterijer vozila treba da izgleda gotovo slicno serijskom automobilu sa nekoliko nezahtjevnih prerada, kao sto je vec receno – felge, izduvni sistem, ovjes, svjetla , folije, eventualno mali spojler ili lip koji ne izmjenjuje bitno serijski izgled automobila. Ocjenjuje se takodje boja , te ukupan dojam koji ostavlja automobil (uklopljenost branika i ostalih dijelova eksterijera u kompletan izgled)
2.Enterijer vozila moze biti serijski sa nekim eventualnim izmjena npr HU-a i sl. Sudije ce posebnu paznju da obrate na urednost, ocuvanost i cistocu unutrasnjosti automobila i takodje na dodatnu opremu koje vozilo posjeduje.
3.Motorni prostor mora biti uredan i cist, sredjena instalacija itd. Na motoru nisu potrebne nikakve prerade.
4.Prtljazni prostor takodje mora biti uredan i cist , te u njemu nisu potrebni nikakvi posebni zvucnici i prerade. Urednost je na prvom mjestu.
5.Prezentacija vlasnika se takodje ocjenjuje. Na osnovu prezentacije vlasnika i njegove zainteresovanosti za istu, sudije ce dati posebnu ocjenu koja ulazi u ukupan zbir poena za konacni plasman tog automobila.

MAXI KLASA
U ovoj klasi je vazno imati sto vise prerada koje ce vlasnik da prezentuje sudijama i da ukaze na njih. Sudije upisuju sve prerade i na osnovu toga daju ocjenu , al sa tim da se glavni akcenat stavlja na preciznost i kvalitet uradjenog. Te prerade se odnose na eksterijer, enterijer , motor i na prtljazni prostor. Sve ovo treba da daje sklad i gledace se ukupan spoj eksterijera, enterijera, motornog i prtljaznog prostora te koliko jedno prati drugo i na osnovu toga dati ocjenu ukupnog dojma. Dakle ocjenjivace se slijedece :
1.Eksterijer - odredjene prerade na branicima , te pripadajuci bodykit koji je primjeren izgledu auta , a pri tom ne upadljiv , takodje manje prerade na sasiji koje nisu previse izrazajne. Osim toga ocjenjuje se boja, feluge, ovjes, kocioni sistem, svjetlosna grupa,folije, te neki dodatni detalji koji su na eksterijeru ,a na koje treba da ukaze vlasnik itd.
2.Enterijer – vazan je ukupni dojam i uskladjenost svega u unutrasnjosti automobila. Prije svega ocjenjuje se urednost i kvalitet uradjenog . To je npr. tabla od drugog automobila ili presvucena originalna tabla, tapacirunzi na vratima, paneli za zvucnike, sjedista od drugog auta ili presvucena originalna sjedista, monitori, dodatna rasvjeta, HU, volan, rucica mjenjaca itd.
3.Motorni prostor – ocjenjuje se sveukupni izgled motornog prostora od cistoce i urednosti do prerada na motoru ili izmjene motora drugim motorom. Neki dijelovi motora trebalo bi da budu tunirani a dozvoljena je i zamjena motora . Motorni prostor treba i da je stilski dotjeran, moguce i je i farbanje pojedinih dijelova.
4.Prtljazni prostor - ocjenjuje se urednost, dodatna zvucna kutija, te dorade oko kutije i zvucnika, sredjenost kablova i eventualna dodatna osvjetljenja u prtljaznom prostoru.
5.Prezentacija se ocjenjuje takodje, dakle vlasniku je od vaznosti da dobro prezentuje auto sudijama kako bi ukazao na svoje prerade i da dobije sto bolju ocjenu za prezentaciju.

EXTREME STYLE
U ovoj klasi automobil treba da ima sto vise prerada, dorada i dodataka . Ocjenjuju se sve vrste prerada koje prezentuje vlasnik , s tim sto se najvise gleda kvalitet odradjenog. Vazno je da prerade budu sto upadljivije i da odstupaju od originalnog , te da je na automobilu sto vise promijenjenog u odnosu na originalni izgled.
1.Eksterijer – ocjenjuju se prerade na branicima i bodykit koji nimalo ne lice na serijske, prerade sasije, feluge, ovjes, svjetlosna grupa , neonke,folije,boja , kvalitet izrade i opsti vizuelni utisak i uskladjenost svega na eksterijeru itd.
2.Enterijer – gledaju se sve prerade u enterijeru na svakom pojedinom dijelu unutrasnjosti a kojih treba da bude sto vise.Dakle, kontrolna tabla , satovi (plasma ili custom made) , tapacirunzi na vratima, tapacirung krova, sjedista, volan, rucica mjenjaca, HU, dodatni detalji (dodatni monitori, dodatni satovi u unutrasnjosti i sl.) , dodatna oprema u autu itd
3.Motorni prostor - ocjenjuje se urednost i kvalitet prerada ili dorada u motornom prostoru. Dijelovi motora trebalo bi da budu modifikovani ili zamijenjen motor atraktivnijim modelom(ako je vlasnik tako prosudio), a izgled motornog prostora uskladjen sa ostatkom automobila. Dijelovi motora mogu biti ofarbani , imati hromiranih detalja, kablovi i cijevi uredno slozene unutar istog.
4.Prtljazni prostor – ocjenjuju se sve prerade u prtljaznom prostoru.To ukljucuje prerade kompletnog prtljaznog prostora i „custom made“ izrada kutija ili panela za zvucnike i pojacala , monitore , doradjenog osvjetljenja i sl.
5. Prezentacija – ovdje je vrlo vazna prezentacija vlasnika sa obzirom na veliki broj prerada na automobilu. Osim ocjene za prezentaciju koju vlasnik dobija u njegovom je interesu da sto bolje predstavi automobil sa obzirom na veliki broj prerada u ovoj klasi.


Pravilnik za posebne klase je nepotrebno naglasavati jer je tu sve jasno.

Ovaj put smo stavili 3 pehara u german style klasi jer je german style trenutno u ekspanziji i na proslom eventu smo imali veliki broj german style automobila.
Yap style nagradu ponijece najljepsi japanski automobil koji bude na eventu.
Najljepsi auto eventa proglasice sudije nezavisno za bilo koju od klasa.

Uveli smo i dvije nove nagrade za
-najljepsi auto db-a i street race-a
da nagradimo vlasnike koji drze do toga da im auto izgleda i lijepo a vise vole izazov SR ili db takmicenja.

Sva pitanja i nejasnoce mozete postaviti ovdje ...



[img width=800 height=478]http://i542.photobucket.com/albums/gg40 ... AG0217.jpg[/img]

Kad se ovo sve uredi, i napuni trkačima, stajlerima, dB-ovcima, kamionima (da, dobro ste pročitali..), motociklima, hostesama, gostima... ko preživi pričat će! :RESPECT:

dB i StreetStyle u TAXI stilu (više auta nego trkama) , after party u Taxi-Baru ( a gdje drugdje..), a spominju se i neke curice iz svih okolnih zemalja..

Csaba i dragster? Pa naravno...

:RESPECT:
Last edited by Bekir_SA on Sat Jul 02, 2011 11:49 pm, edited 1 time in total.
(((((((((((((((((((((((((((DD KILLER)))))))))))))))))))))))))))))))
                 (((Loudest BiH car ever 156,9 dB))
marko_v
Registered User
Registered User
Posts: 2583
Joined: Fri Jan 15, 2010 9:00 pm
Location: BL - BiH

Odg: street race Gradiska 16. i 17.07.

Post by marko_v »

jel dodje ko ili svi idu na cingi ?  :-\
Post Reply

Return to “Ostala natjecanja”