Reply to topic  [ 48 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next
Zasto HU pocne zujati? - pravilan postupak spajanja/odspajanja pojacala i opreme 
Author Message
Registered User
Registered User

Joined: Tue May 29, 2007 10:11 pm
Posts: 2002
Location: Klanjec
Izgleda da motor uopce nemora raditi, čak ni hu, dovoljno je da je samo spojeno pojačalo netreba bit ni rca spojen i kontakt na bravi, pritisak na gas i smetnje su tu. definitno nešto s pojačalima


Tue Aug 19, 2014 11:55 pm
Profile
Registered User
Registered User

Joined: Thu Sep 21, 2006 2:43 pm
Posts: 2719
Location: Rijeka
Alex pomiješao si signalnu masu i napadački masu. Od tuda problemi počinju.

Dakle pregledaj / popravi radio i pojačalo i onda kreni ponovno.

_________________
Heroji nisu umrli, to je samo zabluda,
oni zive vjecno u gradu palih andjela!


Mon Oct 20, 2014 9:23 pm
Profile
Registered User
Registered User

Joined: Tue May 29, 2007 10:11 pm
Posts: 2002
Location: Klanjec
Kako to misliš pomiješao signalnu masu i napajačku masu? pa zar to nije sve ista masa? ako između kučišta HU i rca masa nesmije biti otpor (ako je otpor onda tek zuji) jer je osigurač pregorio?

Uglavnom do tih GZ pojačala je, nešto njima ne paše, imam doma helix DB 2 i nema nikakvih problema niti zujanja.


Mon Oct 27, 2014 10:11 pm
Profile
Registered User
Registered User

Joined: Thu Sep 21, 2006 2:43 pm
Posts: 2719
Location: Rijeka
Signalnu masa se spaja na auto samo preko HUa. I sva signalnu masa treba ići u jednu točku. Ako spojiš cinceve na masu na pojačalu i imaš ispravan krug na HUu onda ces vrlo vjerojatno generirati šum.

_________________
Heroji nisu umrli, to je samo zabluda,
oni zive vjecno u gradu palih andjela!


Tue Oct 28, 2014 10:48 am
Profile
Newbie
Newbie
User avatar

Joined: Wed Mar 04, 2009 1:18 pm
Posts: 79
Location: Zagreb
Imam ja problem u cliu 3. Naime nemam nikakvo zujaje, ali imam šum koji se čuje kad je radio skroz utišan, i naravno pojačava se okretanjem gaina, da bi već poprilično šumio na 2/3 gaina iako je to samo radi testa. Naime HU je Alpine CDE 178BT. Po lijevoj strani ide napajački kabl do razdjelnice u kutiju za pojačala RA20 i RA40. Prednji sistem je HSK 130 a zadnji su DLS R5A. Ra40 ih tjera a u bridgu RA20 za sub isto Hertzov 20cm. Isprobao sam sve moguće kombinacije koji su mi savjetovali, ali idem probat i ovdje. Prvo sam promjenio cinceve i to jedno 6 pari od stvarno jeftinih do stvarno skupih. NIje pomoglo. Mase sam sve provjerio, prvo one pod pojsaom koje su osmirglane i stegnute do daske. Cak sam maseni kabl direktno dovodio do pojacala i nije se sum nimalo smanjio. Minus na cincu sam spajao s masom radia, pa iso konektor minus zice malo ogulio i dovukao novu da se spoji sa masom radia. 0 bodova. Dovukao sam od radia zicu do minusa direktno. 0 bodova. Promjenio sam 3 pojačala da vidim da nije do njih i isto šumi. Okrenio sam se zamjeni HU i na slabijem modelu Alpina sum je daleko manji. Misleci da je do HU zamjenio sam cak 3 CDE 178BT da bi skuzio da je sve isto. Sum je na tom modelu isti, dok na slabijim modelima (dva sam imao za probu) je sum uvelike manji. Spojio sam jedan sistem zvucnika direktno u prtljaznik, da bih izbjegao eventualni problem instalacije do skretnica, kao i njih same ali je isto. I na tom sumi. Onak poludio sam, jer ni s jednom metodom sum se nesmanjuje.

E sad dobio sam savjet da od radia dovucem plus zicu direktno do akumulatora. Znaci odspojim samo crvenu zicu na konektoru alpine i onaj dio koji ide u Alpinu spojim na njega novu zicu i dovedem do plusa na aku. Koliko je to pametno, i kakav osigurac trebam. Zapravo jel moguce da je to serijskog napajanja? Da napomenem. Prije Alpine sam imo spojeno na serijski cabasse radio sve ovo sa high level inputima, koje sam nedavno isprobao opet i sum na tome nepostoji! Vise sam lud. Savjeti? Hvala.


Sat Nov 01, 2014 12:57 am
Profile
Newbie
Newbie
User avatar

Joined: Sun May 20, 2007 1:19 pm
Posts: 57
Location: Poreč
ti sumi na ugaseno auto ili samo na upaljeno?

napajanje od radia ti je zuta zica, crvena je samo za kontakt
nekih 20A mislim da bi bilo dosta, makar mislim da mozes i vise, ionako ako zica od u spoj ce izgoriti i od 50A
nema sta biti, samo lijepo slozi zicu da ne bi takla negdje, ja sam je spojio na kutiju osiguraca na glavno napajanje, nije mi se dalo vuci do baterije


Sat Nov 01, 2014 7:58 am
Profile
Newbie
Newbie
User avatar

Joined: Wed Mar 04, 2009 1:18 pm
Posts: 79
Location: Zagreb
cim dam kontakt cuje se sum. nema veze jel auto upaljen ili ne. :(

Mislis da je tvornicko napajanje u banani?


Sun Nov 02, 2014 1:37 am
Profile
Newbie
Newbie
User avatar

Joined: Sun May 20, 2007 1:19 pm
Posts: 57
Location: Poreč
probas spojiti direktno, to ti je bar jednostavno pa vidis
imas xenone mozda?


Sun Nov 02, 2014 10:20 am
Profile
Newbie
Newbie
User avatar

Joined: Wed Mar 04, 2009 1:18 pm
Posts: 79
Location: Zagreb
Imam, ali nema veze sa paljenjem svjetala jer čim dam onaj prvi kontakt da se Alpina upali, šum se čuje i što je gain jači to je šum glasniji.

Znači trebao bih izvući radio ištekati crvenu ili žutu žicu iz onog konektora na Alpini i od nje provući jednu do plusa na akumulatoru? Nisam baš stručan i netko mi je rekao da bez osigurača to neradim, a neznam na koji način da spojim osigurač sa žicom i koji. Ako imas tipa neki link na osigurač ili shemu. Jel mogu nešto spaliti na taj način? Mislim naravno ako dodirnem minus da hoću ali ono čisto za probu da je upalim. Odmah ću znati.


Sun Nov 02, 2014 10:59 am
Profile
Newbie
Newbie
User avatar

Joined: Sun May 20, 2007 1:19 pm
Posts: 57
Location: Poreč
zuta ti je stalno napajanje, nju spajas na aku, crvena je samo kontakt da radio pali
ma spoji crvenu i zutu skupa i provuci komad zice direktno na aku, izvan auta, cisto za probu


Sun Nov 02, 2014 11:35 am
Profile
Newbie
Newbie
User avatar

Joined: Wed Mar 04, 2009 1:18 pm
Posts: 79
Location: Zagreb
Mislis da istekam cvenu i zutu, te onda crvenu ustekam u zutu i od one razdjelnice crvene zice spojim jednu do aku i probam?
Mogu li samo zutu bez ovih prespajanja? I to da radim bez osiguraca? Mislim mogu probat, al me zanima ako i je tvornicko napajanje, kako se to onda rijesava?


Mon Nov 03, 2014 12:11 am
Profile
Registered User
Registered User

Joined: Mon Feb 13, 2006 12:50 pm
Posts: 3311
Location: Ljubljana/SLO
ako je stvar u šumu, onda nema smisla mijenjat kablove itd....tu je problem u opremi koja ima svoj ocigledno vrlo visok vlastit šum.....jedino sto je da smanjis gain na pojacalu ili u skrajnoj fazi da mijenjas opremu za kvalitetniju


Mon Nov 03, 2014 1:00 pm
Profile
Newbie
Newbie
User avatar

Joined: Wed Mar 04, 2009 1:18 pm
Posts: 79
Location: Zagreb
Dakle probao sam i sljedece. Spojio sam crvenu i zutu kratko te dovukao sa plusa novu zicu i rucno upalio Alpinu. Sum je i dalje tu jednakog intenziteta. Onda sam dobio cda 137 bt na test koji manje sumi ali se cuje kako pukne na zvucniku prilikom mjenjanja pjesama ili ako tipa smanjim volume sa 1 na nulu. Tada pukne na zvucnicima?? Pop sam. Odlucio sam se spojiti na serijsku instalaciju u autu dakle sa iso konektorom za zvucnike i za napajanje. Dio gdje sam zice prerezao od serijske instalacije na nju sam se spojio skretnicom i iz skretnice spojio jedan sistem. Kad ono opet sum sa ukljucenim internim pojacalom od Alpine.

Nije mi vrag dao mira pa sam isti uredjaj spojio kod frenda koji ima serijski radio. I na njegovom ista Alpina niti nepucka niti nesumi?? doduse on nema handsfree, nema ksenone i nije imao cabasse radio ali onak iso je iso. Nekuzim??


Mon Nov 17, 2014 8:10 pm
Profile
Registered User
Registered User

Joined: Mon Feb 13, 2006 12:50 pm
Posts: 3311
Location: Ljubljana/SLO
ocigledno nemas vremena precitat sta ti sve pise toj tijemi......da si je precitao bi nasao isti problem kao sto ga imas spomenut nekoliko puta

Prvo MORAS pravilno okarakterizirat ono sto cujes....dali je to obican sum, ili je stvar u nekoj smetnji koja nastaje zbog:
kvara na opremi
nepravilnog spajanja opreme.

AKO JE STVAR SAMO U OBICNOM SUMU ONDA JE TO STVAR LOW BUDGET OPREME I ONO STO CUJES JE VLASTIT SUM OPREME.

DRUGO JE OPCIJA DA NISI PRAVILNO SPOJIO KOMPONENTE SISTEMA......AKO SI PRECITAO ONU TEMU, ONDA TI MORA BIT VEC U STARTU JASNO DA NESTO NE KLAPA....PRVO UPORNO SPAJAS HU NA ORIGINAL ISO KONEKTOR I IMAS PROBLEME SA GROUND LOOPOM, ZBOG TOGA I POKANJE KAD SMANJIS COL SA 1 na 0, isto sam siguran da se cuje smetnja kad mijenjas pijesme na CD,.......


Tue Nov 18, 2014 3:46 pm
Profile
Newbie
Newbie
User avatar

Joined: Wed Mar 04, 2009 1:18 pm
Posts: 79
Location: Zagreb
Procitao sam sve i dakle ja nemam problem zujanja. Ja imam sum kojega se nemogu rijesiti. Dakle jedan radio u dva auta na serijskoj instalaciji radi dobro a u mom sumi. Nema tu previse mudrolije. Dva iso konektora. Napajanje i zvucnici. Ja sam danas vratio samo serijske visokotonce za probu i spojio se na serijsku instalaciju i sumi. A kod frenda u istom autu, koji ima serijski mp3 nesumi nista niti poka. Ja neznam sto jos da probam? Dovlacenje novog plusa nije pomoglo, doduse nisam dovlacio i minus. Ali onak jel moguce da mi nevalja serijska instalacija?


Tue Nov 18, 2014 8:47 pm
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 48 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Designed by ST Software