Reply to topic  [ 8 posts ] 
gašenje radija kod paljenja auta 
Author Message
Newbie
Newbie

Joined: Tue May 17, 2011 7:56 pm
Posts: 55
Location: krapinske toplice
pozdrav,

zanima me da li postoji kakvo rijesenje gubitka struje na radiu prilikom paljenja auta? kupio sam joying 7" android multimediju, kada dam kontakt radio se upali i sustav se podigne za par sec, e onda upalim auto, i radio se ugasi zbog gubitka napona i ponovno pali no onda mu treba dosta duze da se upali, sigurno 15-20 sec, da li se to moze kako rijesiti?
Da li se moze ugradit neki kondenzator ili nesto da radiu ne uzme struju prilikom paljenja auta jer recimo na Laguni se radio ne ugasi prilikom paljenja, ili da se odgodi paljenje radia dok se auto bas ne upali?
prije me to nije tolko diralo jer jvc koji sam imao se brzo upalio a i radio je bio dolje kod mjenjaca pa se nije ni skuzilo, sad kad je 7" ekran na sredini armature kad upalim auto izgleda kao da se cijeli radio izblesirao...


Wed Aug 16, 2017 12:24 pm
Profile
User avatar

Joined: Thu Jul 08, 2010 12:31 am
Posts: 12
Location: Split
to ti je problem na nekim modelima. Zadnji joying koji sam vidia nije imao tih problema. Koji android je gore i koji model uređaja imaš?

_________________
www.fordfanclub.com


Fri Aug 18, 2017 7:38 pm
Profile WWW
Newbie
Newbie

Joined: Tue May 17, 2011 7:56 pm
Posts: 55
Location: krapinske toplice
mrky047 wrote:
to ti je problem na nekim modelima. Zadnji joying koji sam vidia nije imao tih problema. Koji android je gore i koji model uređaja imaš?


A nezz, promjenio sam 5 radia do sada i svaki se je gasio prilikom paljenja auta ali niti jedan nije bio android pa su se brzo upalili, a i bili su dolje kod mjenjaca pa se nije ni kuzilo bas, a ovaj cim dam kontakt pocne svirat odmah i svaki puta kad upalim prekine i ugasi se, android 6.0 mislim da je gore marshmallow, a model je JY-UMS03N2

Nasao sam neku shemu na nekom forumu s nekim kondenzatorima pa cu to probat ...


Sat Aug 19, 2017 1:48 pm
Profile
Registered User
Registered User
User avatar

Joined: Fri Mar 08, 2013 9:13 pm
Posts: 139
Location: Đakovo
Stavi AGM akumulator i nece se vise gasit... Ja sam imao u golf V i orig radio i aftermarket i gasio se svaki puta cim bi palio i onda kad sam slozio muziku stavio novi aku AGM i vise nema gasenja. Mozes upalit istovremeno ventilaciju, duga, kratka, maglenke, odvrnit muziku na 80% i palit auto i nista ni da trepne.. testirano :). Problem je sto anlanser povuce dosta struje prilikom startanja pa napon padne za koji 1-2 V ako je aku stariji ili slab a cim padne na 11v istog trena se gasi HU. Sa dobrim aku pad je jako mal i to se ne osjeti.


Sun Aug 20, 2017 2:24 pm
Profile
Newbie
Newbie

Joined: Tue May 17, 2011 7:56 pm
Posts: 55
Location: krapinske toplice
Josip07 wrote:
Stavi AGM akumulator i nece se vise gasit... Ja sam imao u golf V i orig radio i aftermarket i gasio se svaki puta cim bi palio i onda kad sam slozio muziku stavio novi aku AGM i vise nema gasenja. Mozes upalit istovremeno ventilaciju, duga, kratka, maglenke, odvrnit muziku na 80% i palit auto i nista ni da trepne.. testirano :). Problem je sto anlanser povuce dosta struje prilikom startanja pa napon padne za koji 1-2 V ako je aku stariji ili slab a cim padne na 11v istog trena se gasi HU. Sa dobrim aku pad je jako mal i to se ne osjeti.


a akumulator je na hondi opcenito problem, kad ima ono malo smece 45ah, a probat cu s kondenzatorima, mslm akomulator je star ali auto normalno pali, ne djeluje ko da je akumulator loš...


Mon Aug 21, 2017 12:57 pm
Profile
Registered User
Registered User
User avatar

Joined: Fri Mar 08, 2013 9:13 pm
Posts: 139
Location: Đakovo
Palio je i moj, cak 9 godina je bio star i jos je mogao.. I oduvijek se gasio, mozda samo prvih par god ako nije, ne sjecam se. Stavio drugi aku mozes sta oces.. Ako ima snage da pokrene anlanser ali dogodi se taj pad sa npr 12.3V na 11V na sekundu i HU se resetira.. AGM bude nesto napunjeniji cca 12.7V i vjerojatno kod startanja ostane preko 12v i nema takvih problema. Mozda ces moc s kondenzatorima nesto ali trebali bi bit dosta veliki.. isprazne se svakako za 1 sec jer ce opet alternator iz njih povuc sebi struju.. Za probu probaj posudit aku od nekoga koji je relativno nov. Ako stane 60Ah nebi bilo lose pa ces sve vidit jel djeluje.


Mon Aug 21, 2017 9:28 pm
Profile
Newbie
Newbie

Joined: Tue May 17, 2011 7:56 pm
Posts: 55
Location: krapinske toplice
Josip07 wrote:
Palio je i moj, cak 9 godina je bio star i jos je mogao.. I oduvijek se gasio, mozda samo prvih par god ako nije, ne sjecam se. Stavio drugi aku mozes sta oces.. Ako ima snage da pokrene anlanser ali dogodi se taj pad sa npr 12.3V na 11V na sekundu i HU se resetira.. AGM bude nesto napunjeniji cca 12.7V i vjerojatno kod startanja ostane preko 12v i nema takvih problema. Mozda ces moc s kondenzatorima nesto ali trebali bi bit dosta veliki.. isprazne se svakako za 1 sec jer ce opet alternator iz njih povuc sebi struju.. Za probu probaj posudit aku od nekoga koji je relativno nov. Ako stane 60Ah nebi bilo lose pa ces sve vidit jel djeluje.


Imam nov akomulator u drugoj hondi isto 45ah, star mozda 2 ili 3 mj, i ista stvar se događa, cak i u del solu se s tim novim akumulatorom gasi radio...
Stavio bi 60ah ali nemam mjesta, morao bi ga vuc u bunker, cak sam i o tome razmisljao ali nekako sam ljen za to...


Tue Aug 22, 2017 7:11 am
Profile
Newbie
Newbie
User avatar

Joined: Sun May 20, 2007 1:19 pm
Posts: 57
Location: Poreč
ma nema tu pomoci od obicnih akumulatora, ja sam par komada promijenio, prvih dva-tri tjedna se ne gasi radio, poslije opet po starom
AGM i gas, ali nekako sumnjam da postoje u tim dimenzijama


Tue Aug 22, 2017 8:36 pm
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 8 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Designed by ST Software