Reply to topic  [ 43 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next
Car-pc 
Author Message
Registered user
Registered user

Joined: Tue Sep 05, 2006 9:37 am
Posts: 705
Location: Dubrovnik
Paljenje - skinut taster za paljenje, zalemit dvije žice, dovest ih naprijed i stavit taster u tablu:) Power opcije u windowsima se mogu naštelit tako da se notebook ne gasi kad poklopiš ekran.
Ekran najbolje i najjeftinije na ebayu - xenarc, lilliput, navilock koji god uzmeš od ova 3 nečeš pogriješiti...

_________________
Chip-tuning vaše jurilice :)
Informacije na PM ili na dario.lovrincevic@gmail.com
www.oct-tuning.com


Thu Mar 24, 2011 9:31 pm
Profile
Registered User
Registered User

Joined: Tue May 29, 2007 10:11 pm
Posts: 2002
Location: Klanjec
Hm tako nešto sam imao u mislima, iako sam se nadao da je moguće izvest drugačije bez lemljenja :(
Znači nema mi druge nego tak lemiti, pošto planiram laptop vaditi iz auta po potrebi, razmišljam o tome da stavim nekakv mali utikač i utičnicu iliti konektore muški i ženski da mogu po potrebi kad vadim stroj iz auta izštekati taj ekterni ON/OFF prekidać, a da ne strše žice :) imam taman mjesta na jednom djelu, samo treba nać tak male konektore!


Thu Mar 24, 2011 9:53 pm
Profile
Registered User
Registered User

Joined: Tue May 29, 2007 10:11 pm
Posts: 2002
Location: Klanjec
Nastavljam dalje s radovima, ekran samo što nije stigo, ali sad je za problem kak izvesti remote. Jedino šta mi pada na pamet je napraviti dupli prekidač i preko njega istodobno paliti punjač za lap i pojačala, a dal je moguče kak izves preko laptopa, nekakv reley staviti pa prekonjega izvesti dalje.
Drugi problem je šta neznam kam smjestiti lap, u prtljažniku nema mjesta, ispod suvozačkog mjesta je jedan amp, ispod vozačkog je drugi amp, u pretinac mi ne stane nikak, čak i ak izvadim pretinac nemogu ga nikak smjestiti jer su tam stavili ventilator.
Šta kažete na ideju da ga stavim u dupli pod pokraj suvozačkog sjedala, meni se niš baš previše ne sviđa ideja jer, je sve puno prašine što se nosi nogama, iako imam gume, uvijek se prašine uvuče ispod :/
eventualno da ga položim uspravno, ukoliko je to poželjno?


Tue May 17, 2011 8:17 pm
Profile
Registered user
Registered user

Joined: Tue Sep 05, 2006 9:37 am
Posts: 705
Location: Dubrovnik
Uspravno je čak i bolje jer je hard disk manje izložen udarcima/vibracijama...
Jeli ti stane bočno u bunker?
A struju riješi preko releja koji će paliti punjač od lapa i remote  :respect:

_________________
Chip-tuning vaše jurilice :)
Informacije na PM ili na dario.lovrincevic@gmail.com
www.oct-tuning.com


Last edited by DarioL on Tue May 17, 2011 8:56 pm, edited 1 time in total.



Tue May 17, 2011 8:52 pm
Profile
Registered User
Registered User

Joined: Tue May 29, 2007 10:11 pm
Posts: 2002
Location: Klanjec
U bunker mi ne stane ništa, osim još jedan aku. Danas mi je ekran stigo, super je to što ima mogućnost da se upali na daljanski ili sam dok dobije video signal. Naručio sam distribuciju s osiguračima ali nema tak slabih AGU osigurača, treba mi za monitor 2A i za punjač 10A :(

Budem probao nekamo uspravno staviti lap, ako je to bolje!


Thu May 19, 2011 12:05 am
Profile
Registered User
Registered User

Joined: Tue May 29, 2007 10:11 pm
Posts: 2002
Location: Klanjec
Potegnuo sam žice od tastera za paljenje i radi jedino kad je lap otvoren :( ima koje rješenje za to al da ne skidam ekran?


Sat May 21, 2011 7:54 pm
Profile
Rastavit lap u zbrikat prekidač koji daje signal za sleep kad se laptop zatvori... Ali mislim i da ima opcija da se ne ugasi, tj kad je zatvoren da se može upalit...


Sat May 21, 2011 8:16 pm
Registered User
Registered User
User avatar

Joined: Tue Jun 10, 2008 11:24 am
Posts: 379
Location: Osijek
Alex1 wrote:
Potegnuo sam žice od tastera za paljenje i radi jedino kad je lap otvoren :( ima koje rješenje za to al da ne skidam ekran?


U postavkama za napajanje ak se nevaram mozes podesit sta da se dogodi kod spustanja ekrana i pritiskom na tipku za paljenje/gasenje. Ak imas windows 7 onda control panel i mogucnosti upravljanja energijom.

_________________
Povoljan Web Hosting


Sat May 21, 2011 8:21 pm
Profile
Registered User
Registered User

Joined: Tue May 29, 2007 10:11 pm
Posts: 2002
Location: Klanjec
u postavkama je stavljeno kad zaklopim ekran da se lap ne gasi i sve to šljaka, on daje sliku zaklopljen na vga izlaz. Ali nemogu ga upaliti kad je zaklopljen, ima položaj kad dižem/spuštam tu se pali/gasi ekran. Dal se to da softverski podesit, da se lap da palit dok lid spušten ili jedino hardverski da se ukloni taj prekidać?


Sat May 21, 2011 8:46 pm
Profile
Registered user
Registered user
User avatar

Joined: Sun Jul 23, 2006 12:34 pm
Posts: 939
Location: Karlovac
Hm nešto mi govori da ćeš to teško postići jer koja je svrha (znači pričam o regularno korištenju) kad bi mogao upaliti laptop dok mu je spušten ekran. Tim više jer fizički to ne možeš izvesti (jerbo kakti gumb/taster ti je ispod ekrana :)) a sa druge strane laptop ti ima i dio hlađenja kroz tipkovnicu izveden. Čisto sumnjam da je moguće baš to ono šta ti treba, štoviše i uvjeren sam da je nemoguće.

Eventualno, ako već nisi, da potražiš u biosu kakvu opciju koja bi ti to omogućila no čisto sumnjam da nešto takvo postoji pošto jer gore sam obrazložio. Ostaje ti jedino mogućnost hardverskog brikanja te raznovrsnog kemijanja.


edit: uf sjetio se konačno  ::) Probaj nekako preko opcije "ring on modem" ili "wake on LAN" nariktati pa potraži shemu žica kako dobiti pobudu i to bi, smatram, trebalo upaliti. Ili još bolje; kakva opcija "power by PS/2" ili paljenje preko USB-a ili tipkovnice (pa si improviziraš kakvu malu numeričku tipkovnicu samo za tu namjenu). Eto probaj se time malo poigrati moglo bi ti (zapravo trebalo bi) upaliti  :respect:

_________________
Image


Last edited by acey on Sat May 21, 2011 10:50 pm, edited 1 time in total.



Sat May 21, 2011 10:27 pm
Profile
Registered User
Registered User

Joined: Tue May 29, 2007 10:11 pm
Posts: 2002
Location: Klanjec
Bios je srednja žalost, ima tek par stupaca :(
Hm a opet ak to zbrikam onda gubim mogućnost normalnog rada, jer će ekran stalno radit bez obzira bude poklopljen ili ne:(


Sun May 22, 2011 9:39 am
Profile
Registered User
Registered User
User avatar

Joined: Sun Feb 10, 2008 11:30 am
Posts: 3360
Location: Marija Bistrica
U biosu podesis da se pali preko usb-a ako ima tu mogucnost jer ruch screen se spaja i na usb ako me sijecanje ne vara.... i tako svaki put mos lap stavit u stend by mode.... i dignes ga iz njega pomocu tucha....


Sun May 22, 2011 2:44 pm
Profile
Registered User
Registered User

Joined: Tue May 29, 2007 10:11 pm
Posts: 2002
Location: Klanjec
Nemogu vjerovati da nitko od servisera prijenosnih računala nije znao čemu služi magnet kraj ekrana!


Mon May 23, 2011 7:40 pm
Profile
Neki imaju na fizički prekidač, a neki na magnet... Al trebali bi znat  :lol:


Mon May 30, 2011 10:54 am
Registered User
Registered User

Joined: Fri Feb 22, 2008 7:19 pm
Posts: 2529
Location: Zagreb
aj da i ja ne otvaram opet temu...

imam kabel  na jednoj strani vga a na drugoj strani s-video i chinc. to bi piknuo i lap i sa chincem spojio s 5000dvd... paljenje bi izvukao prekidac i stavio negdje nadohvat ruke... kako da smislim tipkovnicu i mis? usb ili kako?


Mon May 30, 2011 2:35 pm
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 43 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Designed by ST Software