Reply to topic  [ 26 posts ]  Go to page Previous  1, 2
Procesori 
Author Message
Registered User
Registered User

Joined: Wed Mar 05, 2008 11:13 pm
Posts: 4942
Location: Rijeka-Sušak
Nick wrote:
Pod 3 way sam mislio na cijeli sustav, ne samo na sisteme

što si prodao helix DPX-6?


Tue Aug 09, 2011 1:10 pm
Profile
Registered User
Registered User
User avatar

Joined: Wed Jun 25, 2008 5:47 pm
Posts: 3324
Location: Zagreb
Nema EQ


Tue Aug 09, 2011 2:45 pm
Profile
Registered User
Registered User
User avatar

Joined: Wed Jun 25, 2008 5:47 pm
Posts: 3324
Location: Zagreb
Nakon gledanja po manualu i informiranja u KR-u, zanimljiv podatak za Bit ten.

Kao glavni ulaz uvijek ima Master (hi-level input iliti žice)
Drugi je Aux (RCA, low-level) i treći phone.

Kad je prištekan PC, jednostavno se odabere source na kojem se radi. Ali odabr istog Auxa bez PCa ide jedino kontrolerom tj. DRC. (info iz KR)
A kako je navedeni DRC cijenom skoro kao i sam proc,  stvar gubi smisao.


Mon Aug 29, 2011 2:41 pm
Profile
Registered User
Registered User

Joined: Thu Oct 05, 2006 3:05 pm
Posts: 3708
Location: Kaštela
dakle ili spojit hi-levelon ili kupit DRC pa tek onda RCA?

_________________
Moram ići kući jesti, stari će mi srati


Mon Aug 29, 2011 3:21 pm
Profile ICQ
Registered User
Registered User
User avatar

Joined: Sun Nov 07, 2010 2:53 pm
Posts: 1271
Location: Zagreb
Imas jedan swich "speaker turn on" na samom bitten-u koji ti kaze dal se bitten pali na masteru ili na aux-u  :respect:  rtfm kak su meni jednom napisali stariji kolege  8)


Mon Aug 29, 2011 3:28 pm
Profile
Registered User
Registered User
User avatar

Joined: Sun Jun 11, 2006 10:41 pm
Posts: 2362
Location: temporary: Đurđevac
bitone radi na istu foru:

master
mu je: hi ili low (činč) input
a  slave mu je: optika, aux...
i narano ulaz biraš preko kompa ili DRCom...

ali ne kužim u čemu je sad problem kod bitten-a?
postavit na kompu da su činčevi glavni i amen!
kaj imaš više prebacivat sim - tam!?

ps. drugo je bitone pa se šaltaš s činčeva na optiku (koja te usput malo je...i ne)


Mon Aug 29, 2011 3:37 pm
Profile
Registered User
Registered User
User avatar

Joined: Sun Nov 07, 2010 2:53 pm
Posts: 1271
Location: Zagreb
Ocito je problem kaj nemozes inicijalizaciju napraviti bez da je spojeno prvi put i hi-input i cinch-aux, ali koliko pise u manualu ovaj swich bi trebao to rjesiti da je aux-prakticki master i onda je ista stvar kao bitone, ako nist drugo za soma kn vise dobis bitten koji ima i drc i optiku - ali siguran sam da se sa ovim swichom izbjegne uopce bilo kakvo spajanje hi-inputa odnosno da mu je dosta spojiti struju i remote i aux-chinch i to je to


Mon Aug 29, 2011 3:44 pm
Profile
Registered User
Registered User
User avatar

Joined: Wed Jun 25, 2008 5:47 pm
Posts: 3324
Location: Zagreb
VooDoo wrote:
Imas jedan swich "speaker turn on" na samom bitten-u koji ti kaze dal se bitten pali na masteru ili na aux-u  :respect:  rtfm kak su meni jednom napisali stariji kolege  8)


Iz manuala
"SPEAKER TURN ON: Switch OFF does not allow turning the device on from the MASTER high-level main input

Switch ON allows turning the device on from the MASTER high-level main input
"

Ne kaže mi da pali onda baš na auxu


tarantula wrote:
postavit na kompu da su činčevi glavni i amen!



Da, upravo to me zanima, ali nitko ne zna sigurno jel to tako moguće na Bit ten



Ili ovo
"Remark: If a low-level output source (PRE OUT) with output signal equal or greater than 2 V RMS is available, you can
connect it to the high-level MASTER inputs (SPEAKERS).
Sensitivity is increased by adjusting the IN LEVEL controls
"

Kako je izlaz iz HU 4V,  napraviti kabel sa rca na žice (ili adapter neki ili blabla)


Ili ovo
"Mute In / Phone Mute settings: allows you to specialize the “MUTE IN / PHONE MUTE”
terminals (default settings) for the AUX input to be automatically selected. If you choose
to use the “MUTE IN” terminal, it will be active if you apply + 12V to it. If you choose to
use the “PHONE MUTE” terminal, instead, it will be active if you apply GND to it.
According to the chosen setting modification, the corresponding default function will be
disabled."


Last edited by Nick on Mon Aug 29, 2011 6:24 pm, edited 1 time in total.



Mon Aug 29, 2011 6:00 pm
Profile
Registered User
Registered User
User avatar

Joined: Sun Nov 07, 2010 2:53 pm
Posts: 1271
Location: Zagreb
Ja bi rekao da kad se stavi na switch na off da ga sigurno svaki put dize na aux koji mi je prvi sljedeci od Mastera jedino kaj bi po meni moglo predstavljati problem je da za prvu inicijalizaciju mu je potrebno spojiti i master koji je hi-input i aux / chinch, ali cak bio rekao da i ak se switch stavi na off i onda mu je chinch master input - to mi je jedino logicno !!

Nebi rekaoda su ga toliko sjebali da bi napravili da se svakako mora hi-input spajati - mispim da su bas zato napravili taj switch ali nebi Talijani bili Talijani kad nebi napravili dobar proizvod i nerazumljiv manual, i imho trebali su switch napraviti na kojem pise master input i ispod na izbor.  hi-input ili aux/chinch


Mon Aug 29, 2011 6:36 pm
Profile
User avatar

Joined: Thu Jul 08, 2010 12:31 am
Posts: 12
Location: Split
kakav vam se pokazao bitten i jel tko isprobao miniDSP koji je spomenut na početku teme?

_________________
www.fordfanclub.com


Tue May 13, 2014 10:45 am
Profile WWW
Registered User
Registered User

Joined: Mon Feb 13, 2006 12:50 pm
Posts: 3311
Location: Ljubljana/SLO
mini dsp je kao osnova upotrebljen u dosta komercijalnih processora.
Audison B10 je recimo solidan proc bez nekih vecih mana kakve je imao B1 kojeg osobno nebi ni pod razno imao u svom sistemu....

Ako si u fazi nabavke baci oko i na Alpine pxa h800 koji je super proc, bez mana i sigurno radi, onda je ti interesantan jos Helix Pdsp i Hdsp, Mosconi ima neke funkcije kojih ne nades u drugim car audio procesorima.

treca varjanta je Behringer proc DCX 2496, preradis napajanje na 12 V i imas top proc sa ultra funkcija.....cijena je oko 250€ i onda jos prerada.....


Tue May 13, 2014 3:28 pm
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 26 posts ]  Go to page Previous  1, 2

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Designed by ST Software